Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 01.04.2024

Slaven - Zmaj 4:0

Nakon prvog poraza doma ove sezone, Slaven se vratio u pozitivan ritam. U prošlom kolu bod u Dubravci protiv lidera, a u nedjelju na Gnjilama sva tri protiv Zmaja iz Blata. Iako smo dojma da je i ovako visoki rezultat mogao biti još i veći, malobrojna publika je na kraju ipak bila zadovoljna s četiri gola u mreži gostiju.

Slaven je bio dominantna ekipa cijelu utakmicu, i već od samog početka se vidio napredak u igri u odnosu na prethodne utakmice, iako smo znali Slavena gledati i u boljim izdanjima. Brzo je došlo vodstvo, već u 11. minuti je Ivo Mostahinić iz drugog pokušaja zabio glavom, a samo tri minute kasnije je mogao vodstvo i povećati nakon nabačaja Koraća, ali je golman gostiju bio vrlo spretan. Do kraja poluvremena su se redale prilike pred golom gostiju, najizraženije dva-tri puta Paulo Opušić i još dva puta Ivo Mostahinić, ali bez novog gola, a gosti nisu ozbiljnije zaprijetili Luki Zecu.

Drugo poluvrijeme je donijelo sličnu sliku, opet dominacija Slavena, opet se redaju prilike, a nakon što jednom Ivo "Pinto" nije uspio proigrati Opušića, u reprizi situacije mu je to pošlo za nogom pa je Paulo Opušić povećao na 2:0, i onda se lakše disalo. Malo kasnije je opet glavni akter Opušić, lijepo izbjegao zaleđe i sam završio akciju preciznim udarcem u suprotni kut, a za konačnih 4:0 se pobrinuo opet izvrsni Ivo Mostahinić svojim dvanaestim golom ove sezone (Paulo Opušić ima 9, a imenjak Vukić 6).

Inače, Zmaj je (opet) došao na Grudu u crvenim dresovima, pa su na kraju igrali u posuđenim bijelim - malo je smiješno izgledalo po natpisima na dresovima kako Slaven igra protiv - Slavena. Nakon malo boljih rezultata Slaven ide na teško gostovanje u Orebić, na umjetnu travu, a ako vrijeme ne bude naklonjeno kao što je po prognozi, to će biti zanimljivo iskustvo.

Šesnaest je kola iza nas, Slaven je malo potonuo, a stanje na vrhu tablice se zagužvalo, prvih pet ekipa dijele samo četiri boda: 1. Sokol 31, 2. Konavljanin 30, 3. Župa Dubrovačka 23, 4. ONK Metković 29, 5. Slaven 27, 6. Jadran Smokvica 23, 7. Croatia 22, 8. Gusar 21, 9. BŠK Zmaj 19, 10. Orebić 16, 11. Maestral 14, 12. Žrnovo 12.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 14.04.2024.

1. ŽNL (2023/2024), 16. kolo

Slaven - BŠK Zmaj 4:0 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Jakov Trković, Domagoj Metković (od 74' Jurica Ivanković), Dominik Zglav, Franjo Matej Urlović (od 70' Karlo Čupić), Bruno Berković (od 74' Filip Ercegović), Gojko Korać, Paulo Opušić (od 80' Đuro Drašković), Đuro Trković, Ivo Mostahinić, Ivan Pulić

BŠK Zmaj: Dino Kapor, Marko Curać, Deni Sardelić, Franko Šeparović, Marino Batarilo, Jakov Protić (od 55' Ante Bosnić), Ildar Klarić, Marin Tomas (od 80' Toni Sardelić), Nikola Petković (od 63' Nikolas Kunjašić), Ivan Tomić, Marin Sršen

Suci: Mišo Krešić, Anita Nenada, Romano Radonić

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 11', 2:0 Paulo Opušić - 61', 3:0 Paulo Opušić - 77', 4:0 Ivo Mostahinić - 88'