Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 14.05.2023

Prvaci! Slaven - Maestral 5:0

Za kraj prvenstva i veliko slavlje prvog mjesta i velika pobjeda! Za peticu je bilo cijelo prvenstvo, i s peticom je i završilo. U zadnjem kolu, isto kao i lani, došao nam je Maestral iz Krvavca, ovaj put očito oslabljeni, bez iti jedne zamjene što je svakako doprinijelo visokoj pobjedi naših prvaka. A nakon pobjede je uslijedilo veliko slavlje na grudskoj ulici, a nastavilo se u Domu uz zakusku i pratnju DJ-a.

Prije samog početka utkamice podijeljeno je par priznanja, jubilarne majice su dobili Domagoj Metković i Paulo Vukić za 100 utakmica u dresu Slavena, a Antun Macan za čak 200! A Antunu je ovo i treći osvojeni naslov prvaka ŽNL sa Slavenom. Posebno priznanje je dobio i sudac današnje utakmice Miho Trković koji se ovom utakmicom oprostio od aktivnog suđenja.

Prvi su zaprijetili gosti iz slobodnog udarca, ali Luka Zec na golu Slavena je bio priseban. I više nismo vidjeli puno od gostiju u prvom dijelu. Slaven je dominirao i stalno bio u napadu, a najviše se naprijed trudio Paulo Vukić koji je često bio u zaleđu. Dok u 30. minuti nije. Gojko Korać je sve odradio savršeno po desnoj strani šesnaesterca i prošao do gol-aut linije i povratnom loptom uposlio Vukića, koji je iz drugog pokušaja zabio za vodstvo.

U drugom poluvremenu je bio evidentan pad u igri gostiju, pa su se samo redale prilike pred njihovim golom. Prvo je vodstvo povećao Paulo Opušić u 62. minuti, pa je onda to isto napravio ponovo Vukić, pa je opet uzvratio drugi Paulo, Opušić. A za kraj, nakon nesebične asistencije Opušića, za konačnih 5:0 zabio je Ivo "Pinto" Mostahinić, svoj šesnaesti gol u sezoni, koji mu i osigurava titulu najboljeg strijelca lige. Druga dva današnja strijelca su mu također blizu, Vukić ima 13, a Opušić 9 golova.

Nakon posljednjeg zvižduka, uslijedilo je veliko slavlje igrača sa svojim najvjernijim navijačima, a onda je povjerenik natjecanja Neven Tomičić svim igračima uručio zlatne medalje, a predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog Blaž Pezo uručio pehar! I ludilo na Grudi se onda nastavilo, još malo na terenu, a onda su igrači skupa s navijačima u cabrio-busu, isto kao i 2015. obišli Grudu, ali ne bez prvog zaustavljanja na raskrsnici, gdje ih je dočekala bakljada i veliko slavlje gruđana. Nakon obilaska, slavlje se presilo u Dom kulture, a sve je kulminiralo velikim vatrometom!

Još jednom iskrene čestitke Slavenu, igračima, upravi, navijačima i svima koji su živjeli za Slaven ovu sezonu, i poručujemo da želimo vidjeti još pobjeda i naslova!

Tablica na kraju prvenstva: 1. Slaven 52, 2. Konavljanin 41, 3. Gusar 36, 4. Croatia 35, 5. ONK Metković 30, 6. Sokol (-2 boda) 28, 7. Župa Dubrovačka 28, 8. Jadran Smokvica 26, 9. Maestral 26, 10. Orebić 25, 11. Žrnovo 23, 12. Hajduk 1932 22.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 14.05.2023.

1. ŽNL (2022/23), 22. kolo

Slaven Gruda - Maestral 5:0 (1:0)

Slaven Gruda: Luka Zec, Marino Zalokar, Domagoj Metković (od 63' Josip Trković), Pero Macan (od 57' Jurica Ivanković), Tomislav Grubešić, Paulo Vukić (od 75' Matej Sračić), Gojko Korać (od 75' Antun Macan), Paulo Opušić, Đuro Trković, Matej Urlović Franjo (od 46' Ivo Mostahinić), Ivan Pulić

Maestral: Draženko Jurković, Dane Dominiković, Matej Živkušić, Josip Boras, Ivan Šutić-Galić, Domagoj Domić, Nikica Primorac, Luka Herceg, Ivan Ćendo, Karlo Gustin, Dario Barbir

Suci: Miho Trković, Luka Liković, Ante Šetka

Strijelci: 1:0 Paulo Vukić - 30', 2:0 Paulo Opušić - 62', 3:0 Paulo Vukić - 67', 4:0 Paulo Opušić - 76', 5:0 Ivo Mostahinić - 85'