Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 27.03.2023

Slaven - Žrnovo 3:1

Nakon mršava dva boda iz tri utakmice u proljetnom dijelu, napokon je došla i pobjeda i nova tri boda. Posljednjeplasirano Žrnovo očito nije došlo tražiti pobjedu, i jedini cilj im je bio primiti što manje pogodaka, po mogućnosti nijedan. Što im je dobro išlo neko vrijeme, ali na kraju su ipak napustili Gnjile s tri gola u svojoj mreži. Po lijepom sunčanom i toplom (dok nije prošlo sunce) vremenu na Gnjilama je Slavena došlo bodriti tek 100-tinjak navijača i ljubitelja nogometa, koji su se prvo nervirali, ali na kraju veselili.

Prvo poluvrijeme je karakteriziralo uzalodno pokušavanje probijanja bunkera gostiju, taktički se Slaven nije dobro pripremio na to. Sve visoke lopte su gosti izbijali, a dodavanja kroz gustu sredinu nikako nisu prolazila, pa smo više gledali igru unazad.

Drugo poluvrijeme je počelo dosta bolje, prvo je oko 50. minute Ivo Mostahinić jako dobro pucao, a golman gostiju još ljepše obranio. Uslijedio je i pokušaj Đura Trkovića par minuta kasnije, ali nedovoljno jako. Nakon par uspješnih ofsajd zamki gostujuće obrane, u 62. minuti ih je ipak nadmudrio Paulo Opušić, i s desne strane ubacio pred gol gdje je njegov imenjak Paulo Vukić bio spretan i siguran za vodstvo. Nije se dugo čekalo na povećanje vodstva, tek desetak minuta. Ivo Mostahinić je ubacio vanjskom s lijeve strane, obrana gostiju nije uspjela "očistiti", a Paulo Opušić nije komplicirao za 2:0. Gosti su uspjeli čak i napraviti par pokušaja prema naprijed, a iz slobodnog udarca su (nakon loše intervencije Luke Zeca) uspjeli i smanjiti na 2:1. Ali tek što se krenulo s centra, Ivo Mostahinić je stvari vratio na svoje mjesto i zabio za konačnih 3:1.

Dobrodošla pobjeda, nakon malo lošijeg starta, a svakako poželjna za podizanje forme i atmosfere pred gostovanje u Župi. Ako bude ovako lijepo vrijeme, sigurno će se skupiti i Đironi i doći u Čibaču bodriti grudske crvene.

Konavljanin je izgubio u Smokvici, pa je drugo mjesto prepustio Metkoviću, a Slaven je na istom mjestu već dugo dugo: 1. Slaven 33, 2. ONK Metković 29, 3. Konavljanin 28, 4. Gusar 23, 5. Maestral 23, 6. Croatia 22, 7. Jadran Smokvica 19, 8. Sokol (-2 boda) 17, 8. Orebić 17, 10. Župa Dubrovačka 15, 11. Hajduk 1932 15, 12. Žrnovo 12.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 26.03.2023.

1. ŽNL (2022/23), 15. kolo

Slaven - Žrnovo 3:1 (0:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Domagoj Metković (od 83' Josip Trković), Tomislav Grubešić, Paulo Vukić (od 83' Tonći Brailo), Pero Macan, Paulo Opušić (od 87' Matej Grgić), Đuro Trković (od 87' Matej Sračić), Ivo Mostahinić, Matej Urlović Franjo, Ivan Pulić (od 87' Domagoj Miloglav)

Žrnovo: Mate Batinović, Teo Borovina, Ivica Živkušić, Toni Skokandić, Nikola Ivanković (od 72' Denis Šeparović), Antonio Ivanković, Marin Milina, Domagoj Čule, Dražen Marić, Andreas Giannopoulos, Frano Didović

Suci: Admir Bijedić, Nikica Tomas, Pero Stjepović

Strijelci: 1:0 Paulo Vukić - 62', 2:0 Paulo Opušić - 73', 2:1 Antonio Ivanković - 77', 3:1 Ivo Mostahinić - 77'