Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 06.11.2022

Slaven - Orebić 3:0

Još jedna utakmica, još jedna pobjeda, a izgleda da našem Slavenu više nije ni bitno igraju li na domaćem terenu ili u gostima. Orebić se nije pokazao kao naročito opasan protivnik kakav je znao biti prethodnih godina, i na kraju čak mogu biti i zadovoljni što nisu primili više golova.

Od početka je Slaven dominirao terenom, iako to nije izgledalo toliko moćno i lijepo kao u nekim drugim utakmicama. Ipak, gosti su se otpočetka opredijelili na obranu tako da je i razumljivo da je bilo nešto teže to probiti. Ali to se ipak dogodilo nakon neuspješnog izleta gostiju u domaću polovicu u 22. minuti. Oduzetu loptu je dobio Đuro Trković i idalno uposlio najboljeg strijelca Slavena ove sezone Iva Mostahinića, koji je rutinski iz prve savladao vratara gostiju. Iako je to bio jedini gol u prvom dijelu, prilika nije nedostajalo, pucali su i Đuro Trković, i Paulo Vukić, i njegov imenjak Opušić, ali i drugi - bez rezultata.

U nastavku se krenulo da bolje ne može. Odmah pritisak, prilika, pa korner. A nakon nabačaja iz kornera i udarca glavom Paula Opušića, odbijenu loptu je u gol pospremio Paulo Vukić i tako povećao vodstvo. Par minuta kasnije su i gosti imali svoju priliku, ali je dobar udarac obranio Luka Zec. U 64. minuti je opet Vukić u akciji, a unutar šesnaesterca ga sasvim bespotrebno ruši igrač gostiju, i sudac nije mogao ne pokazati na kazneni udarac. Siguran izvođač s bijele točke je bio Ivan Pulić. Tu kao da je utakmica završila, nije bilo više puno konkretnih akcija, tek jedna ili dvije, ali ništa preopasno.

Nakon sedam kola, na vrhu ljestvice se vodi mrtva utrka: 1. Konavljanin 18, 2. Slaven 18, 3. ONK Metković 15, 4. Croatia 13, 5. Maestral 10, 6. Gusar 9 (-1), 7. Orebić 9, 8. Župa Dubrovačka 7, 9. Jadran Smokvica 6 (-1), 10. Hajduk 1932 5, 11. Žrnovo 4, 12. Sokol (-2 boda) 3.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 06.11.2022.

1. ŽNL (2022/23), 7. kolo

Slaven - Orebić 3:0 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Domagoj Metković (od 68' Josip Trković), Paulo Vukić (od 68' Domagoj Miloglav), Ivan Pulić, Tomislav Grubešić, Gojko Korać (od 68' Antun Macan), Paulo Opušić, Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 59' Jurica Ivanković), Matej Urlović Franjo (od 59' Pero Macan)

Orebić: Antun Vidović, Mato Bogdan (od 46' Josip Kordić), Jure Kordić, Josip Nogalo, Nikola Petković, Hrvoje Rikalo, Vladimir Ravlić, Ivan Kordić, Ivan Roso, Miro Šimić, Ante Kordić

Suci: Luka Liković, Ante Majčica, Denis Giljević

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 22', 2:0 Paulo Vukić - 47', 3:0 Ivan Pulić - 64' (11m)