Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 23.10.2022

Slaven - Župa dubrovačka 2:0

Na Gnjilama još jedna pobjeda Slavena, ovaj put je fasovala Župa, i sad već imamo lijepi niz od četiri pobjede zaredom, jer je u prošlom kolu Slaven bio bolji i na gostovanju u Žrnovu (1:3). Po lijepom vremenu i uz dosta gledatelja, vidjeli smo jako lijepu utakmicu Slavena i potpuno zasluženu pobjedu. A lijepi broj gledatelja je imao i drugu pozitivnu stranu, naime cijeli prihod od ulaznica plus dobrovoljni prilozi su namijenjeni za udrugu Srcem za Konavle.

Prvo poluvrijeme je proteklo u potpunoj dominaciji Slavena, i jako lijepoj igri, a na ovako dobrom terenu je to izgledalo još ljepše. Brzo je došlo vodstvo, već u 12. minuti. Jurica Ivanković je odlično iskoristio dubinsko proigravanje i probio se do peterca po desnoj strani, i onda savršeno uposlio Iva Mostahinića kojemu nije bilo teško s dva metra zabiti u mrežu gostiju. Do kraja poluvremena smo vidjeli još par prilika, pokušavali su i Ivanković, i Mostahinić, ali i Đuro Trković, i njihovi suigrači Paulo Opušić i Gojko Korać. Ipak do kraja prvih 45 minuta nije bilo promjena.

Nastavak je donio sličnu sliku, iako su gosti malo bolje proigrali, ali kao i u prvom poluvremenu nisu imali ni jednu pravu priliku, tek par pokušaja iz nabačaja, ali bez opasnosti. Ipak, u sredini to više nije bilo isto kao u prvom dijelu, pa je bilo i malo više nervoze što je (nepotrebno) rezultiralo s nekoliko žutih kartona. Slaven je i dalje bio bolja ekipa i stvorio je nekoliko prilika, a možda najizglednija je bila ona Gojka Koraća u 78. minuti, ali je golman zaustavio njegov udarac iskosa. Pred sam kraj, u 85. minuti nakon još jedne gužve u šesnaestercu gostiju, na samom rubu je srušen Paulo Opušić, a sudac je pokazao da je to penal. Siguran izvođač je bio Ivan Pulić, za konačnih 2:0.

U sljedećem kolu Slaven gostuje u Kominu kod uvijek nezgodnog Gusara, a sljedeća domaća utakmica je protiv Orebića za 14 dana.

Nakon pet više-manje odigranih kola, na vrhu tablice su tri konavoske ekipe: 1.Konavljanin 12, 2. Slaven 12, 3. Croatia 10, 4. Gusar 9, 5. ONK Metković 9 (-1), 6. Maestral 6, 7. Orebić 6, 8. Jadran Smokvica 6, 9. Sokol 4 (-1), 10. Župa Dubrovačka 4, 11. Hajduk 1932 4, 12. Žrnovo 3.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 23.10.2022.

1. ŽNL (2022/23), 5. kolo

Slaven - Župa dubrovačka 2:0 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar, Domagoj Metković, Ivan Pulić, Tomislav Grubešić, Jurica Ivanković (od 59' Paulo Vukić), Gojko Korać (od 88' Matej Sračić), Paulo Opušić (od 90' Nikša Šmanjak), Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 74' Domagoj Miloglav), Matej Urlović Franjo (od 59' Pero Macan)

Župa dubrovačka: Bruno Šutalo, Toni Soldić, Stanko Cvitković, Karlo Buhač, Mateo Pergjoni (od 59' Niko Ničetić), Ivan Milić (od 46' Božo Gustin), Kristijan Prkut, Marko Grgurević (od 46' Matej Perić), Vlaho Capurso, Mihael Peraica, Boženko Bender (od 46' Ante Azinović)

Suci: Stjepan Šušnjara, Ivan Mađor-Božinović, Mate Obšivač

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 12', 2:0 Ivan Pulić - 86' (11m)