Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.10.2021

Slaven - Croatia 3:1

U tradicionalnom susjedskom derbiju velika i važna pobjeda Slavena! Ovo je bio pravi ispit za domaću ekipu u ovoj sezoni, jer je poznato da je Croatia uvijek dobra i ima visoke ciljeve, a pobjeda u prvom kolu od 11:1 protiv Maestrala nije pružila pravu sliku o njihovoj kvaliteti. U današnjoj utakmici se zato pokazala prava slika, Croatie, ali još važnije - Slavena.

Početak kao iz snova - već u trećoj minuti na odličnu dubinsku loptu Paula Vukića odlično je reagirao Ivo "Pinto" Mostahinić i zabio pod prečku za vodstvo i oduševljenje na tribinama. Koje ipak nije dugo trajalo, je su gosti već u sedmoj minuti izjednačili preko Tina Vidaka, koji jednako odlično iskoristio dubinsku dijagonalu svojih suigrača. Ipak, po igri se vidjelo da je to bila više slučajnost, jer je praktički lopta bila stalno u posjedu Slavena. U 35. minuti je tako Paulo Opušić ubacio prema imenjaku Vukiću, on propustio loptu do Iva Mostahinića, kojega je Grbić srušio u šesnaestercu za penal. Siguran izvođač bio je Ivan Pulić i doveo domaće u vodstvo. U prvom poluvremenu je bilo još prilika, pucali su Grubešić i Vukić, ali ili malo neprecizno ili je golman obranio.

Drugo poluvrijeme je bilo više-manje isto, opet dominacija Slavena, ali i gosti su pokoji put priprijetili. Ipak, golman Zec na golu je bio vrlo siguran i nije propustio nijednu loptu. Kako je vrijeme odmicalo, redalo se sve više prilika pred golom gostiju. U 67. minuti je za Croatiu isključen Pero Ševo nakon drugog žutog kartona, pa je to dodatno olakšalo posao domaćoj ekipi. Jednu vrlo izglednu priliku je nakon velike gužve pred golom propustio Opušić, iako je odlično pucao, lopta je završila na prečki. Ipak, odbila se lopta u igralište i iz nastavka akcije opet je djelu Ivo Mostahinić i zabija za 3:1.

Sljedeću nedjelju Slaven ide u goste Metkoviću, ohrabreni današnjom predstavom nadamo se dobrom rezultatu.

Nakon dva odigrana kola (nepotpuna) stanje na tablici je bajno: 1. Slaven 6, 2. Gusar 6, 3. Croatia 3, 4. BŠK Zmaj 3, 5. ONK Metković 3, 6. Župa Dubrovačka 3, 7. Jadran Smokvica 3, 8. Sokol 3, 9. Konavljanin 1, 10. Žrnovo 1, 11. Orebić 0, 12. Maestral 0.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 03.10.2021.

1. ŽNL (2021/22), 2. kolo

Slaven Gruda - Croatia Gabrili 3:1 (2:1)

Slaven Gruda: Luka Zec, Marino Zalokar, Karlo Pali, Antun Šmanjak, Ivan Pulić (od 70' Matej Grgić), Tomislav Grubešić, Paulo Opušić, Paulo Vukić (od 60' Jurica Ivanković), Ivo Mostahinić (od 82' Josip Trković), Đuro Trković (od 85' Matej Sračić), Gojko Korać (od 80' Niko Bratoš)

Croatia Gabrili: Antoni Milina, Luka Perak (od 80' Gabrijel Kukuljica Mihael), Marin Zvono, Pero Grbić, Tomislav Marinović, Tin Vidak, Pero Ševo, Luka Raguž (od 80' Petar Vlahutin), Vlaho Grbešić, Goran Smolčić (od 60' Teo Đukan), Luka Kipre (od 25' Maro Kalauz)

Suci: Ante Kosor, Mate Obšivač, Pero Stjepović

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 3', 1:1 Tin Vidak - 7', 2:1 Ivan Pulić - 35' (11m), 3:1 Ivo Mostahinić - 76'