Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 26.09.2021

Slaven - Jadran Smokvica 2:0

Krenulo je, ponovo se igra nogomet, kad se već ništa drugo ne događa. U prvom kolu na domaćem terenu Slaven je lijepo dočekao goste iz Smokvice, ekipu Jadrana, i isto tako ih lijepo otpravio s 2 gola u mreži. Po lijepom i sunčanom vremenu, uz idealan teren, to je bila utakmica koja je trebala biti relativno laka za domaće, ali očito će biti potrebno još uigravanja.

Prvo poluvrijeme je proteklo u potpunoj dominaciji Slavena, gosti praktički nisu ni došli pred domaći gol, dok su se pred njihovim redale prilike. Bilo je tu svega, dobrih udaraca, loših udaraca, jedna prečka, a na gol se čekalo do 45. minute. U 10. minuti je nakon nabačaja najviši bio Domagoj Metković i glavom uputio udarac koji je završio na prečki. U 22. minuti isti igrač je u jednom duelu pred golom gostiju pao i udario glavom u koljeno vratara gostiju. Nakon što mu se ukazala pomoć, nastavio je igrati, ali nakon nekoliko minuta je morao izaći iz igre, s, kako je ispalo, potresom mozga. Najvažniji trenutak prvog poluvremena se dogodio u njegovoj zadnjoj minuti. Nakon lijepog nabačaja Đura Trkovića, na drugoj stativi najviši je bio Antun Šmanjak i postigao 2000. gol Slavena otkad se broje golovi.

U drugom poluvremenu smo gledali potpuno drugačiju utakmicu. Bez puno prilika, s više lopte u nogama gostiju, koji ipak nisu bili preopasni. Zaprijetili su par puta, ali uglavnom mlako. Ipak, i s tako lošijom igrom Slaven je uspio povećati vodstvo, i to preko debitanta u službenim utakmicama Paula Opušića. Na jednu dugu loptu loše je izašao golman gostiju, Paulo ga je uspio zaobići na korner liniji i polako se došetao do gola i samo gurnuo loptu u praznu mrežu.

Utakmicu drugog kola u sljedeću nedjelju Slaven opet igra doma, na Gnjile dolazi Croatia iz Gabrila, dakle susjedski derbi. Očekujemo, kao i uvijek, vrlo tešku i tvrdu utakmicu.

Tek je odigrano jedno kolo, pa tablica ne prikazuje pravi odraz snage ekipa. Tablica: 1. Croatia 3, 2. BŠK Zmaj 3, 3. Slaven 3, 4. Gusar 3, 5. ONK Metković 3, 6. Konavljanin 1, 7. Žrnovo 1, 8. Orebić 0, 9. Župa Dubrovačka 0, 10. Jadran Smokvica 0, 11. Sokol 0, 12. Maestral 0.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 26.09.2021.

1. ŽNL (2021/22), 1. kolo

Slaven - Jadran Smokvica 2:0 (1:0)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar (od 80' Niko Bratoš), Karlo Pali, Antun Šmanjak, Domagoj Metković (od 30' Matej Grgić), Gojko Korać (od 70' Ivan Pulić), Jurica Ivanković, Paulo Vukić (od 65' Tomislav Grubešić), Ivo Mostahinić (od 85' Nikša Šmanjak), Đuro Trković, Paulo Opušić

Jadran Smokvica: Ivan Tomašić, Anđelo Šimunović (od 46' Mijo Teklić), Ivan Pecotić, Ivan Tomić, Petar Pecotić, Luka Cetinić, Tomislav Andreis, Nedo Mušić, Nemanja Šešlija (od 82' Dario Penić), Mladen Salečić (od 65' Antonio Pecotić), Ivan Laus (od 46' Ivica Grbeša)

Suci: Mišo Krešić, Mate Obšivač, Nedjeljko Jeljenić

Strijelci: 1:0 Antun Šmanjak - 45', 2:0 Paulo Opušić - 63'