Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 26.10.2020

Slaven - Orebić 1:1

Nakon što smo preskočili jedan izvještaj s domaće utakmice protiv Metkovića i teške pobjede od 2:1, te boda iz Vela Luke, opet smo se vratili na Gnjile, a protivnik je ovaj put bio uvijek nezgodni Orebić. Znamo kako to obično biva u Orebiću, pa su zato domaći imali i posebni motiv za pobjedu, ali i za nastavak prilično dobrog niza. Orebić se pokazao kao vrlo dobar protivnik, pa su čak i s igračem manje uspjeli osvojiti bod.

Dapače, gosti su u prvom poluvremenu bili dominantna ekipa i bili su konkretniji od Slavena, i samo su dobre reakcije golmana Dude na golu Slavena spasile da na poluvremenu ne bude minus. U dva navrata su gosti dolazili u izgledne prilike i pucali izbliza, ali Teo je bio svaki put na mjestu. Slaven je napadao, i imao nekakve (polu) prilike, ali sve to nije izgledalo dobro.

U drugom poluvremenu su se stvari okrenule, nakon ulaska Obradovića igra je dosta živnula i Slaven je bio dosta konkretniji, a igra se preselila uglavnom na polovicu gostiju iz Orebića. Prva prava prilika je bio udarac baš Obradovaća koji je završio u prečki. U 70. minuti je golman gostiju Primić dobio direktni crveni karton nakon udaranja Curića, što je dalo dodatni elan domaćima, pa je Slaven preko Antuna Šmanjka samo pet minuta kasnije došao do prednosti. Antun se najbolje snašao nakon kornera i glavom zabio za vodstvo. Priliku za povećanje vodstva prvo je imao Ivo Mostahinić, ali je njegov udarac završio preko gola, a par minuta kasnije Paulo Vukić je loše pucao nakon idealne povratne lopte, završilo je puno preko gola. Gosti se i u takvoj situaciji nisu dali, i zapravo su bolje zaigrali, i pred sam kraj utakmice Nikola Čepo je odličnim udarcem s visine šesnaesterca pogodio suprotnu malu mrežu, neobranjivo i za jako dobrog Tea Dude na golu.

Ostaje žal i toga nakon propuštene prilike za nova tri boda, ali gosti su bili jako dobri, pogotovo u prvom poluvremenu i moramo priznati da je podjela bodova ovu nedjelju bila i najrealniji ishod.

Nakon šestog kola, Croatia je i dalje na vrhu poretka, a cijela tablica je: 1. Croatia 15, 2. ONK Metković 13, 3. Slaven 11, 4. Župa dubrovačka 11, 5. Konavljanin 10, 6. Orebić 8, 7. Gusar 7, 8. Jadran Smokvica 7, 9. Žrnovo 5, 10. Sokol 4, 11. Maestral 4, 12. Hajduk 1932 3

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 25.10.2020.

1. ŽNL (2020/21), 6. kolo

Slaven Gruda - Orebić 1:1 (0:0)

Slaven: Teo Dude, Domagoj Metković (od 61' Marino Zalokar), Matej Grgić, Antun Šmanjak, Zoran Curić (od 81' Ivan Pulić), Josip Trković (od 46' Goran Obradović), Paulo Vukić (od 88' Matej Sračić), Pero Macan, Ivo Mostahinić, Đuro Trković, Jurica Ivanković (od 81' Antun Macan)

Orebić: Zoran Primić, Josip Mustapić (od 81' Jakov Tolj), Tonko Kapiteli, Blago Roso, Mario Stojan, Vladimir Ravlić, Ivan Kordić, Ivan Roso, Nikola Čepo, Jure Kordić (od 71' Antun Vidović), Mario Badžek

Suci: Admir Bijedić, Robert Hausvička, Nedjeljko Jeljenić

Strijelci: 1:0 Antun Šmanjak - 75', 1:1 Nikola Čepo - 89'

Crveni karton: Zoran Primić (Orebić) - 70'