Kolumne

Anketa
19.11.2019
Koji je najbolji Grudski kvart?

Centar
Korać
Bronx
Stanica
Donja Gruda
Gornja Gruda
Stara škola
Industrija
Bačev Do
Tušići
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 24.02.2019

Konovizija 2019 - Završeno polufinale, poznati su svi finalisti!

U petak je u prepunoj "Kristalnoj dvorani" Doma kulture na Grudi održana prva, polufinalna, večer ovogodišnjeg izdanja Konovizije! Od petnaest polufinalista, prvih osam je prošlo u finale i pridružit će se lanjskim predstavnicima koji su osvojili prvih osam mjesta i nastupaju i ove godine (točnije, sedam + Pločice).

Ove godine je u Konoviziju uvedeno i nekoliko novosti, a cijela organizacija se podigla na malo veći nivo. Uz obavezni TV prijenos putem Libertas TV-a, i live-stream na Dubrovačkom dnevniku, vidjeli smo nekoliko novinara i fotografa, što znači da je polufinale medijski jako dobro popraćeno, a finale će biti i još bolje.

Od novosti tu je najvažnije da se Toniju Čeoviću i Juri Magudu na voditeljskom mjestu pridružila i jedna voditeljica - Mija Švago, a iznenađenje u žiriju je bilo i glasanje nezavisnog žirija - Libertas TV-a. Uz to, od ove godine je tu i Konovizija Band, koji je pratio izvođače. Kao i lani, organizatori su pripremili zanimljive uvodne video uratke, i posebno zanimljive kratke najavne filmiće za sve natjecatelje.

Večer je otvorio lanjski pobjednik Mato Dimnić - Oluja sa svojim Mendozinom, a onda su se redali svih petnaest natjecatelja, uz sporadična javljanja iz "Sobe za verduru", tj. Green room-a. Ove godine je i publika bila bolje pripremljena, pa smo mogli čuti i navijanje, i vidjeti transparente podrške svojim favoritima. Izvođači su sa sa svoje strane potrudili pa su mnogi imali i svoju scenografiju, kostimografiju, sve da se više svide žiriju i publici.

Nakon što su svi izvođači otpjevali svoje pjesme, a prije pauze za glasanje, posebna nagrada je dodijeljena Mihu Miljaku za dugogodišnji doprinos i predanost u volonterskom radu, 50 godina održavanja Doma kulture u kojem se danas ova manifestacija i odvija.

Nakon pauze uslijedio je najuzbudljiviji dio, glasanje žirija svakog mjesta plus Libertas TV-a. Nakon svakog glasanja pratili smo reakcije iz Green room-a i na grafici brojali bodove, te smo na kraju dobili 8 najboljih koji prolaze u finale, a to su: Toni Mostahinić (Mikulići), Katarina Pavlović (Zastolje), Davor Čupić (Zvekovica), Stijepo Đerđi (Đurinići), Vlaho Kordić (Cavtat), Božo Brailo (Duba konavoska), Kristina Knežević i Jakša Ćebo (Karasovići) i Nikša Fiorović (Obod).

U finalu sljedeći petak ih čekaju: Miho Trković (Gruda), Vlaho Baule (Komaji), Stanka Vodopić (Lovorno), Tihomir Šakota (Pločice), Pero i Mato Barbijer (Poljice), Darko Stipić (Pridvorje), Luka Rilović (Radovčići) i Marija Stojanović (Čilipi).

Pošto ste svi sigurno primjetili da smo na stranici stali s novostima u zadnjih mjesec i po dana, to je iz razloga što smo bili, i još uvijek smo, skroz uključeni u organizaciju Konovizije, uostalom, kao i prošle godine. Toliko da smo za ovaj put morali zamoliti omiljenog nam fotografa Željka Tutnjevića da nam ustupi fotografije, na što je on vrlo rado pristao!

Kompletnu fotogaleriju pogledajte na Libero portalu KONOVIZIJA Završena polufinalna večer, osam kandidata prošlo u finale! (FOTOGALERIJA) i KONOVIZIJA/LUDILO NA GRUDI Pavela je s pjesmom "Ne zovi mala policajce" nasmijao publiku do suza! (FOTO)