Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 21.10.2018

Slaven - Gusar 2:1

U trećoj utakmici ove sezone na domaćem terenu Slaven je zabilježio još jednu pobjedu, ukupno četvrtu. Gosti iz Komina su stigli s isto bodova kao i Slaven, pa je ova utakmica bila i svojevrsni derbi. Skoro cijelu utakmicu je padala kiša, koja je odbila publiku, pa smo svjedočili neobično malom broju gledatelja, samo najvjerniji su bili tu. A u sastavu domaćih bile su i dvije novosti, ako ih tako možemo nazvati, što ozljede, što kartoni, što druge obveze igrača primorale su upravu na drastične poteze.

Tako su se u sastavu nakon više od godine dana pojavili veteran na golu Dominik Miljak, i na poziciji zadnjeg Toni Mostahinić. A igrali su kao da igraju svaku nedjelju. Slaven je bio dominantan od samog početka, a drugu priliku na utakmici već u četvrtoj minuti u gol je pretvorio Đuro Trković. Nakon odličnog ubacivanja Pera Macana s lijeve strane, Đuro je s desetak metara zabio loptu pod prečku nemoćnog Dragobratovića. Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćem sastavu, Đuro Trković se mogao proslaviti, još dva puta se našao u izglednoj poziciji, od kojih je ona u 15. minuti bila najbolja, ali je uspio nekako pucati preko gola. U prilikama su se nalazili i Ivanković, i Grubešić, a par puta i Mortižija, ali nije bilo preciznosti u završnici.

U nastavku slična slika, opet dominacija Slavena, opet Trković pred golom, ali je golman gostiju na visini zadatka. U 65. minuti smo vidjeli i prvi udarac gostiju, ravno u Miljaka. U 66. minuti je čistu priliku Trkovića jedan na jedan golman gostiju skrenuo u korner. Ipak, zasluženo povećanje vodstva je došlo u 75. minuti. Toni Mostahinić je preciznim udarcem iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pogodio "od stativu", neobranjivo. Nakon primljenog drugog gola, gosti su malo više pritiskali obranu Slavena, ali falilo im je koncentracije u završnici, kao da nisu htjeli zabiti gol. Ipak, i to su uspjeli u sudačkoj nadoknadi, Ivan Medak je na drugoj stativi dočekao prebačenu loptu i glavom s metra postigao počasni pogodak.

Nepotpuna tablica nakon petog kola (neke utakmice su prekinute, pa se čekaju odluke): 1. Metković 13, 2. Slaven 12, 3. Orebić 10, 4. Gusar 9, 5. Grk 7, 6. Župa Dubrovačka 6, 7. Croatia 6, 8. Hajduk 1932 4, 9. Sokol 4, 10. Konavljanin 4, 11. ŠD Smokvica (ex-Jadran 1929) 3, 12. Žrnovo 2

Sljedeću nedjelju Slaven gostuje u Gabrilima, opet lokalni derbi, dobra prilika za više domaćih navijača u gostima. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 21.10.2018.

Slaven - Gusar 2:1 (1:0)

Slaven: Dominik Miljak, Marino Zalokar (od 73' Baldo Perak), Matej Grgić, Antun Šmanjak, Toni Mostahinić, Paulo Vukić (od 73' Luka Glavić), Tomislav Grubešić, Pero Macan, Jurica Ivanković (od 86' Niko Štaka), Đuro Trković (od 83' Milan Čavlović), Marin Mortižija (od 54' Niko Bratoš)
Trener: Nikša Miličić

Gusar: Božo Dragobratović, Vladimir Franić (od 83' Martin Šuman), Ivan Dulaj, Tino Karamatić, Tomislav Dodig (od 88' Domagoj Laura), Ante Medak, Josip Žderić, Nedo Vlahović, Drago Jelavić, Ivan Medak, Nedjeljko Kaleb
Trener: Mario Oršulić

Suci: Anita Nenada, Frano Palfi, Željko Andričić

Strijelci: 1:0 Đuro Trković - 4', 2:0 Toni Mostahinić - 75', 2:1 Ivan Medak - 91'