Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 30.09.2018

Sokol - Slaven 0:3

Zanimljivo je bilo prvo gostovanje Slavena, morali bismo potražiti u knjigama kad je zadnji put Slaven bio gost na Gnjilama. Ipak, pošto ovogodišnji pridošlica u ligu, a nama stari poznanik, Sokol iz Dubravke još uvijek nema svoj teren, svoje domaće utakmice igra upravo na Grudi. Pošto Slaven na Grudi zna igrati samo kao domaćin, tako se i postavio i tako je i pobijedio. Očekivana je bila pobjeda, moramo priznati, iako s jedne strane rezultat može izgledati velik, s druge strane i mal, ali bitno je da su nova tri boda na kontu.

Nije Slaven pokazao toliko dobru igru kao u prvom kolu protiv Konavljanina, ali i protivnik je bio drugačiji, pa je dominacija bila ključna u ovom dvoboju. A Slaven je definitivno bio dominantnija ekipa, i držao konce igre u svojim nogama. Sokol je uglavnom pokušavao nešto napraviti iz kornera ili slobodnih udaraca, ali obrana Slavena je bila čvrsta. U vodstvo je Slaven došao u 19. minuti preko Grubešića koji je odlično reagirao na odbijenu loptu iz pokušaja Trkovića i Mostahinića, i s vrha šesnaesterca pogodio desni kut. Planovi Slavena su se malo poremetili nakon ozljede Mostahinića koji je u 38. minuti morao napustiti igru. Nije do kraja poluvremena više bilo izrazitijih prilika ni s jedne ni s druge strane.

U nastavku slična slika, ali je Slaven puno lakše dolazio u prilike. Nakon jednog nabačaja iz kornera, golman domaćih je odbio loptu, ali ju je malo izvan šesnaesterca na njegovu nesreću primio Grubešić i preciznim udarcem povećao vodstvo Slavena. Veliki je nered činio Jurica Ivanković po lijevoj strani, dosta puta je prolazio do kaznenog prostora, a u 65. minuti je bio nesebičan i povratnom loptom uposlio Trkovića, koji nije imao sreće, udarac je zaustavila stativa. Pet minuta kasnije jedina prava prilika za Sokol, nakon kornera i gužve, udarac je netko iz Slavenove obrane zaustavio na samoj crti. A u 80. minuti točku na "i" je postavio Ivanković, ali ovaj put ne iz solo prodora, nego nakon greške domaćih, poklonjenu loptu je bez problema pospremio u mrežu za konačnih 0:3.

Posebno je danas bilo lijepo vidjeti veliki broj gledatelja, po slobodnoj procjeni negdje oko 300 ljudi. Tako je to s lokalnim derbijima, ali moramo napomenuti i da je većina publike bila iz Dubravke, što je za svaku pohvalu. Da toliko ljudi s Grude dolazi gledati Slavena kad igra doma, puno ljepše bi bilo i igračima. Nakon ovakva prva dva kola, nema bolje pozivnice!

Tablica nakon prvog kola: 1. Metković 6, 2. Slaven 6, 3. Gusar 3 (-1), 4. ŠD Smokvica (ex-Jadran 1929) 3, 5. Orebić 3 (-1), 6. Croatia 3, 7. Župa Dubrovačka 3, 8. Grk 3, 9. Žrnovo 1, 10. Hajduk 1, 11. Sokol 0, 12. Konavljanin 0.

Sljedeće kolo igra se u nedjelju opet na Gnjilama, Slaven je opet domaćin, a u goste dolazi Župa. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 30.09.2018.

Sokol - Slaven 0:3 (0:1)

Sokol: Đuro Delija, Niko Šapro, Nikša Đurić (od 61' Nikša Dragić), Antonio Konsuo, Mateo Miladin (od 79' Mirko Nakani), Božo Čupić (od 73' Antonio Miljević), Nino Dubretić, Pavo Kuliš, Leo Pušić, Ivo Kovačević (od 65' Luka Fiorović), Ilija Saulović
Trener: Antonio Bagoje

Slaven: Pero Kapetanić, Marino Zakolar (od 83' Marin Mortižija), Matej Grgić, Antun Šmanjak, Ivan Pulić, Niko Bratoš, Paulo Vukić (od 85' Boris Čupić), Tomislav Grubešić, Ivo Mostahinić (od 38' Domagoj Metković), Đuro Trković (od 76 Jurica Ljubenko), Jurica Ivanković (od 86' Niko Štaka)
Trener: Nikša Miličić

Suci: Bojo Robin, Frano Palfi, Mate Obšivač

Strijelci: 0:1 Tomislav Grubešić - 19', 0:2 Tomislav Grubešić - 58', 0:3 Jurica Ivanković - 80'