Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 24.09.2018

Slaven - Konavljanin 4:1

Počela je nova nogometna sezona i u Prvoj županijskoj ligi, gdje već niz godina igra i naš Slaven, a kako je i red i običaj, popratili smo utakmicu, a običaj je i da kasnimo s izvještajem dan-dva, pa se držimo toga. U prvom kolu, odmah derbi, barem lokalni. Čilipski Konavljanin je došao u goste, i kako i priliči lijepo je primljen i još ljepše ispraćen s Grude - s četiri gola u mreži.

Stvari su se u utakmici jako rano počele odvijati u željenom smjeru, već u petoj minuti Ivo Mostahinić je nabačaj skrenuo nogom u mrežu Krešića, koji je prije nekoliko godina branio i Slavenovu mrežu. Samo tri minute kasnije, opet je u akciji Ivo Mostahinić, obrana Konavljanina nije ga uspjela zaustaviti drugačije nego prekršajem u kaznenom prostoru, a siguran izvođač s bijele točke je bio Ivan Pulić. Rano solidno vodstvo dalo je krila domaćima, možda malo i previše, pa su se u obrani malo zaigrali i praktički dodali loptu Peru Opušiću, kojemu nije bilo teško savladati Kapetanića. Ipak, da se gosti ne bi razmahali pobrinuo se Jurica Ivanković u 33. minuti, nakon ubačaja Trkovića s lijeve strane. Dojma smo da loptu nije pogodio kako je zamislio, ali to je prevarilo i golmana, pa je lopta odskakutala u gol uz samu stativu.

Gosti nisu bili pretjerano aktivni u napadu u prvom poluvremenu, a isto se nastavilo i u drugom dijelu. Većina igre se odvijala na polovici gostiju, a u prilikama su se nalazili uglavnom Mostahinić i Ivanković, koji je jednim odličnim udarcem s vrha šesnaesterca dobro zatresao gredu, ali i zamjene Grubešić i Mortižija. Za konačnih 4:1 zaslužan je opet Ivo Mostahinić u 61. minuti, kad je reagirao slično kao i kod prvog gola, i nakon kornera s prve stative pogodio suprotnu malu mrežu. Kako je padalo sunce, tako je padala i snaga igrača, i u par situacija pred golom Konavljanina nije bilo prisebnosti i preciznosti, inače je rezultat mogao biti i još veći u korist Slavena. Ali i ovako se neće nitko od domaćih buniti.

Vrijedi još istaknuti da su gosti od 58. minute igrali s igračem manje jer jer radi psovanja isključen Grbešić, što je mnoge, pa i domaće iznenadilo, jer takvi izgredi igrača na utakmicama često prođu nekaženjeno, ili s javnim opomenama. Očito su od ove sezone kriteriji nešto strožiji, pa se igrači moraju dodatno paziti.

Tablica nakon prvog kola: 1. Metković 3, 2. Slaven 3, 3. Gusar 3, 4. Orebić 3, 5. Croatia 3, 6. Hajduk 1, 7. Žrnovo 1, 8. Jadran 1929 0, 9. Sokol 0, 10. Župa Dubrovačka 0, 11. Konavljanin 0, 12. Grk 0.

Sljedeće kolo igra se u nedjelju opet na Gnjilama, ali je Slaven gost Sokolu, koji i ove godine igra svoje domaće utakmice na Grudi. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 23.09.2018.

Slaven -Konavljanin 4:1 (3:1)

Slaven: Pero Kapetanić, Marino Zakolar (od 58' Domagoj Metković), Matej Grgić (od 75' Niko Štaka), Antun Šmanjak, Ivan Pulić, Paulo Vukić (od 51' Tomislav Grubešić), Niko Bratoš (od 67' Marin Mortižija), Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 78' Luka Glavić), Pero Macan, Jurica Ivanković
Trener: Nikša Miličić

Konavljanin: Nikola Krešić, Niko Grbešić, Dominik Žarak, Domagoj Radman Livaja (od 11' Ivo Krilanović), Toni Hojsak (od 82' Jasmin Salihović), Matija Ilić, Pero Opušić, Niko Drobac, Marko Đurković, Stijepo Korić, Tomislav Odak-Blasco (od 55' Neven Dadić)
Trener: Mario Matić

Suci: Mišo Krešić, Romano Radonić, Filip Proleta

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 5', 2:0 Ivan Pulić - 8' (11m), 2:1 Pero Opušić - 15', 3:1 Jurica Ivanković - 33', 4:1 Ivo Mostahinić - 61'