Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 22.05.2018

Slaven - Orebić 1:1

Malo kasnimo s izvještajem, ali nadoknadit ćemo s opširnijim tekstom. Odigrano je i zadnje kolo Prve županijske nogometne lige Dubrovačko-neretvanske županije, skraćeno 1. ŽNL DN. Na Gnjilama je Slaven otkinuo bod do tad vodećem Orebiću, i tako su umjesto slavlja gosti doma pošli pognutih glava, a slavlje se preselilo u Metković. Naime, do zadnjeg kola Orebić i Neretva su bil izjednačeni bodovima, i u slučaju da obje ekipe pobjede, zbog boljeg međusobnog omjera Orebić bi bio prvak. Ali Slaven ne bi bio to što jest da pušta utakmice, bez obzira kolikog utjecaja to imalo na svoju poziciju. A ovaj put nije imalo apsolutno nikakvog. Čisti sportski duh, idemo odigrat do kraja, ne damo se, ohrabrivali su se domaći prije početka i to ostvarili.

Pod velikim pritiskom su došli gosti, a taj pritisak su prenijeli i na teren. Utakmica je bila puna napetosti, prigovaranja sucima, puna prekršaja i nervoze, a na kraju je to dovelo do nekoliko nemilih događaja. Ali krenimo otpočetka, brzo su domaći došli u vodstvo, nabačaj iz kornera Čavlovića, na prvoj stativi je dočekao Šmanjak i ispred golmana Primića skrenuo loptu u gol. Hladan tuš za goste, nisu to očekivali. Preuzeli su inicijativu, a domaći su pokušavali iz kontri. Bez pravog udarca na obje strane, a na domaćem golu je umjesto ozlijeđenog Saltarića briljirao Mijo Mihaica, siguran kao da brani svaku utakmicu. U 39. minuti je u jednoj intervenciji u skoku na njega naletio napadač gostiju Ivan Kordić, i u sudaru su oba dvojica izvukla deblji kraj, morali su napustiti igru i potražiti pomoć Hitne koja je brzo došla. Maihaicu je zamijenio joker s klupe, potpuno nepripremljen, ali uvijek spreman Božo Deranja, i, kako se na kraju pokazalo, postao junak utakmice.

U nastavku je Orebić nastavio prijetiti, Slaven svoje prilike tražio iz kontri jer se sve više prostora otvaralo u obrani gostiju. Ipak nikakvih promjena nije bilo do 60. minute. Tad se prvo dogodila promjena u broju igrača Orebića, drugi žuti karton radi prigovora je dobio Ivan Roso. U sljedećem napadu nakon oštrog ubačaja s desne strane i prečke, pa još dva-tri odbijanja lopta je u zraku prešla zamišljenu gol-crtu, pomoćna sutkinja je priznala pogodak. Vidjeli su svoju šansu gosti i nastavili pritiskati, i u 73. minuti su dobili i penal (malo sumnjivo, ali 'ajde). Prerano su se ponadali jer je na golu bio golman koji je ove sezone već obranio jedan penal u gostima. Iako je udarac bio dobar, Božova parada je bila još bolja i sačuvao je svoju mrežu. Do kraja je vladala ista slika, ali je ostao i isti rezultat. Veliko zadovoljstvo na licima igrača Slavena, velika tuga Orebića, a slavlje u Neretvi, koju čeka play-off za ulazak u viši rang.

Prije početka same utakmice, par prigodnih poklona je uručeno igračima: Niko Bratoš i Ivan Pulić su dobili majicu za 100 odigranih utakmica, a za Antuna Macana majicu je preuzeo njegov brat Pero, i to za 150 utakmica u dresu Slavena. Nemamo običaj posebno isticati nikoga od igrača, ali ovaj put ćemo napraviti iznimku - golmani koji su "uletili" kao zamjene su definitivno junaci, Mijo Mihaica je do ozljede branio s takvom lakoćom i sigurnošću, da bi čovjek teško povjerovao da je tu praktički bez treninga. A Božo Deranja (već u godinama, ali valjda je to tradicija Slavena) je uletio kao padobranac i nastavio u istom tonu, i još obranio penal... Ali ni ostale igrače ne smijemo izostaviti, jer iako je Orebić dominirao, vidjeli smo borbu do zadnje minute kakvu odavno nismo vidjeli na Gnjilama, momci su ostavili dušu na terenu i to im se vratilo kroz rezultat. Svaka čast i samo tako nastavite dogodine!

Tablici na kraju prvenstva: 1. Neretva 59, 2. Orebić 57, 3. Gusar 53, 4. Župa Dubrovačka 48, 5. Croatia 45, 6. Konavljanin 42, 7. Hajduk 1932 37, 8. Jadran 1929 32, 9. ONK Metković 31, 10. Slaven 28, 11. Grk 22, 12. Žrnovo 15, 13. Omladinac 7, 14. Maestral 6. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 20.05.2018.

Slaven -Orebić 1:1 (1:0)

Slaven: Mijo Mihaica (od 45' Božo Deranja), Luka Glavić (od 66' Marin Mortižija), Boris Čupić, Antun Šmanjak, Tomislav Grubešić, Domagoj Metković, Pero Macan, Niko Bratoš, Ivo Mostahinić (od 66' Dario Penić), Jurica Ivanković, Milan Čavlović (od 77' Ivan Pulić)
Trener: Vinko Čikato

Orebić: Zoran Primić, Ivan Antunović, Tonko Kapiteli (od 78' Alen Stanišić), Josip Nogalo, Toma Ujević, Ivan Roso, Dino Špaleta, Antonio Ivanković, Dino Marić, Ivan Kordić (od 45' Blago Roso), Ante Kordić
Trener: Matko Čepo

Suci: Ante Kosor, Frano Palfi, Anita Nenada

Strijelci: 1:0 Antun Šmanjak - 7', 1:1 Dino Marić - 61'