Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 26.01.2018

NOĆ MUZEJA 2018. MUZEJA I GALERIJA KONAVALA, SPORT-brže, više, jače!

Što je bulin, što boća, a što je precizno izbijanje doznajte u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima u petak u 17:00. Naš gost, maestro od boća, Luko Hendić upoznat će nas sa ovim starim sportom, doznat ćemo gdje je Hrvatska u svjetskom boćarskom svijetu i kad smo počeli igrati na boća. U cilju popularizacije tradicijskog oblika zabave koji je danas sportska disciplina i u nadi formiranja i ženskog boćarskog konavoskog kluba a tako i prikupljanja informacija važnih za Konavle pozivamo vas da budete dio muzeja!

U 16:00 sati pod vodstvom Anite Arbulić u muzeju će biti održana radionica boća od kaširanog papira za djecu i one koji se tako osjećaju.

Nakon Čilipa idemo u Cavtat, u Kuću Bukovac gdje se pod vodstvom Petre Kralj Fox u 18:00 sati održava dječja radionica / oživljavanje tradicija igranja cavtatske društvene igre „pimple“koja se igrala u javnom gradskom prostoru. Na dječjoj radionici, prilagođenoj svim uzrastima, izrađivat će se krpene lopte.

U 19:00 sati je javni razgovor: „Priča o vaterpolskom Cavtatu i cavtatskom vaterpolu“ s voditeljem Vinkom Rožićem. Sudionici razgovora bit će Pero Kušelj, Goran Sukno, Jakša Bošković, Pavo Pulić, Matijana Staničić, Miho Bošković i Pero Jovica.

Sinonim Cavtata je i sportski fenomen - vaterpolo. Prošetat ćemo kroz dugu cavtatsku vaterpolsku povijest od prvih neslužbenih natjecanja koja sežu u 1922. godinu do najvećih uspjeha cavtatskog sporta i njegovih vaterpolista. Kroz projekciju fotografija i otvoreni javni razgovor u tome će nam pomoći naši sugovornici, kroničari i sudionici slavne cavtatske vaterpolske povijesti , kao i svi posjetitelji Noći muzeja koji su pozvani da sudjeluju u razgovoru.

I šećer na kraju: 1. Noć muzeja za Arheološki odjel Muzeja i galerija Konavala u Pridvorju sa programom kojeg organiziraju Jelena Beželj, voditeljica Odjela za arheologiju i spomeničku baštinu i Anita Trojanović, mlada svestrana krajobrazna arhitektica porjeklom iz Konavala, speleolog, terenac i borac za očuvanje raznolikih suhozidnih struktura Konavala.

U 20:00 Tko su speleolozi, što rade i zašto? Dječija radionica

U 20:30 Tragom speleoloških istraživanja u Konavlima, predavanje u kojem sudjeluju Jelena Beželj, Anita Trojanović, Željka Janjanin, Vlaho Koprivica, Albert Gregov

Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš Muzeji i galerije Konavala