Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 17.05.2015

Mi smo prvaci! Slaven - Žrnovo 7:0

Nakon što je kolo prije kraja Slaven osigurao prvo mjesto, protiv uvjerljivo zadnjeg Žrnova se nije ni očekivalo nikakvo iznenađenje, već upravo ono što se i dogodilo - vrhunska predstava za proslavu! Već smo pisali o tome kako se priprema slavlje, a to su vjerni navijači Đironi zajedno s klubom odlično i organizirali. Prvi put ove sezone je bio i razglas (šteta što ga nema stalno), bilo je za kupit pića, i za ovu prigodu posebno napravljene majice "Mi smo prvaci 2015/2105", a sve po popularnim cijenama.

Nakon ovako uvjerljive pobjede nema se što puno ni pisati o utakmici, pa ćemo samo ukratko prokomentirati. Slaven je krenuo u utakmicu kako se i očekivalo, da se to što prije riješi, pa je nakon par pokušaja uglavnom po lijevoj strani, u 8. minuti loptu u šesnaestercu pokušao primiti Ivo Kovačević, ali je bio srušen, pa je dosuđen penal. Siguran izvođač je bio naš najbolji strijelac Borna Tikvica. Slaven je i dalje nastavio isto, pa je već u 16. minuti Kovačević povećao na 2:0, a samo dvije minute kasnije je i Tomislav Grubešić dao svoj doprinos. Pred sam kraj poluvremena opet Tikvica zabija, ovaj put iz igre za 4:0. Ovo su samo golovi, a prilika je bilo još jako puno, pa je i rezultat mogao biti i veći. Gosti su rijetko dolazili na domaću polovicu, pa tako nismo zabilježili ni jednu njihovu priliku.

U drugo poluvrijeme su igrači Slavena ušli malo polakše, ali sa dvije svježe zamjene, opet je igra živnula. U 59. minuti Antonio Čupić koji je tek ušao lijepim golom povećava rezultat na na 5:0, u 73. iz lijepog skoka nakon kornera mladi Karlo Pali zabija glavom šesti gol za Slaven, a pet minuta prije kraja opet Antonio Čupić postiže gol za konačnih 7:0. Kao i u prvom poluvremenu, prilika je bilo za još barem ovoliko golova, a gosti, iako su imali malo više loptu u nogama, nisu bili ništa konkretniji u napadu, pa Pero Kapetanić nije imao ništa posla.

Nakon što je odsviran kraj uslijedilo je pravo slavlje, koje traje i dok ovo pišemo. Prvo su igrači skupa sa navijačima proslavili na terenu uz pjesmu i bengalke, potom je kapetanu Antunu Macanu uručen pehar, a onda su opet Ado Bijedić i ekipa nastavili slaviti s navijačima. Potom su se igrači, uprava i dio navijača provozali Grudom u otvorenom turističkom autobusu, i pozdravili cijelo mjesto, da bi se na kraju vratili pred Dom kulture gdje je organizirana zabava uz prigodno čašćenje večerom, roštiljem, pićem, a sve to uz glazbenu pratnju Dua Ankora.

Konačna tablica lige nakon odigrana sva 22 kola: 1. Slaven 52 boda, 2. Maestral 45, 3. Dubrovnik 1919 38, 4. Gusar 35, 5. Grk 35, 6. Konavljanin 33, 7. Metković 32, 8. Orebić 29, 9. Croatia 25, 10. Hajduk 1932 25, 10. Župa dubrovačka 22 i 12. Žrnovo 5. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 17.05.2015.

Slaven - Žrnovo 7:0 (4:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Mario Blažić (od 63' Toni Astić), Karlo Pali (od 75' Ivan Pulić), Vlatko Bobanović, Toni Mostahinić, Stijepo Korić, Tomislav Grubešić, Antonio Šandrk (od 55' Antonio Čupić), Ivo Kovačević (od 55' Nikša Miličić), Antun Macan, Borna Tikvica (od 70' Željko Batista)
Trener: Admir Bijedić

Žrnovo: Adrijan Didović, Ivan Cebalo, Damir Mertl (od 59' Marin Mažurana), Dario Cocović, Jakša Stanišić, Ante Skokandić (od 85' Denis Poša), Denis Šeparović, Armano Marelić, David Jurić, Mario Brković, Teo Borovina
Trener: Frano Skokandić

Suci: Frani Palfi, Robert Hausvička, Nedjeljko Jeljenić

Strijelci: 1:0 Borna Tikvica - 8' (11m), 2:0 Ivo Kovačević - 14', 3:0 Tomislav Grubešić - 16', 4:0 Borna Tikvica - 43', 5:0 Antonio Čupić - 59', 6:0 Karlo Pali - 73', 7:0 Antonio Čupić - 85'