Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 01.04.2024

Slaven - Konavljanin 0:2

Ne, nije prvoaprilska šala, samo kasnimo dva dana s izvještajem s utakmice jer je bio Uskrs, pa mise, pa obaveze, pa ovo, pa ono. Ali da, utakmica karaktera lokalnog derbija se igrala u subotu, iako većina lige svoje utakmice igra danas, a kao i na Poljudu isti dan, domaći su izgubili. Ne pamtimo kad se zadnji put dogodilo, ako ikad, ali dogodilo se i to da je Konavljanin pobijedio na Grudi.

I moramo priznati, sasvim zasluženo, barem što se tiče prikazane igre, pogotovo u prvom poluvremenu. Gosti su imalu igru, držali loptu i kontrolirali igru, dok se domaća ekipa nije dobro postavila, i većim dijelom prvog poluvremena su se samo branili, i to ne baš uvjerljivo. Konavljanin je došao u vodstvo nakon nabačaja s lijeve strane, prebačenu loptu je drugoj stativi dočekao Marinović i ugurao glavom za vodstvo 0:1, i veliko slavlje velikog broja čilipskih navijača. Iako su bili bolji, gosti nisu baš uspjeli više puta opasno zaprijetiti, ali uz ovakav Slaven to im nije ni trebalo. Najbolju priliku za domaće je imao Đuro Trković glavom u 36. minuti, ali je bio neprecizan.

U nastavku je malo pala igra gostiju, ili su se namjerno povukli ili su malo pali snagom, pa Slaven više nije bio toliko podređen, više su bili naprijed, ali to je stvorilo drugi problem, jer su gosti u 58. minuti složili kontru i Kostopeč je finim preciznim udarcem povećao na 0:2. Nakon tog gola je bilo više nervoze, gosti više nisu opasnije prišli domaćem golu, redali su se pokušaji pred golom Mulaća, ali nije bilo preciznosti ili snage u tim pokušajima. Najbolju priliku je imao Ercegović, ali je njegov udarac završio malo preko gola. U takvoj situaciji gosti su pokazali i svoju lošu stranu - fair-play. Iako su se cijelu utakmicu na svaki faul previjali i glumili teže ozljede, svoj vrhunac su dostigli udaranjem laktovima za što su u par minuta dobili jedan žuti, a kasnije i jedan cveni karton.

Nakon teškog poraza u jednom lokalnom derbiju, čeka nas još jedan derbi, protiv vodećeg Sokola u Dubravci, nadamo se s boljim ishodom. Okrenule su se ure, pa će ta utakmica biti u 16:30 sati.

Tablica (opet nepotpuna) nakon 14 kola + dvije utakmice: 1. Sokol 29, 2. Konavljanin 26, 3. Slaven 23, 4. Župa Dubrovačka 23, 5. ONK Metković 20, 6. Jadran Smokvica 20, 7. Gusar 18, 8. Croatia 16, 9. BŠK Zmaj 16, 10. Maestral 13, 11. Orebić 13, 12. Žrnovo 11.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Raspored i rezultate svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 30.03.2024.

1. ŽNL (2023/2024), 14. kolo

Slaven - Konavljanin 0:2 (0:1)

Slaven: Luka Zec, Dominik Zglav (od 60' Bruno Berković), Antun Šmanjak, Filip Ercegović (od 75' Karlo Čupić), Franjo Matej Urlović (od 75' Jakov Trković), Paulo Vukić, Gojko Korać, Paulo Opušić, Đuro Trković, Ivo Mostahinić, Ivan Pulić (od 55' Domagoj Metković)

Konavljanin: Emir Mulać, Toni Žile, Luka Novak, Tomislav Marinović, Niko Drobac (od 75' Neven Dadić), Toni Miljanović, Marin Kostopeč (od 60' Nino Njire), Marko Trtoman, Josip Zadro (od 75' Pero Opušić), Mario Marić, Duje Medak (od 88' Mateo Družić)

Suci: Admir Bijedić, Maro Stjepović, Ivan Batarelo

Strijelci: 0:1 Tomislav Marinović - 28', 0:2 Marin Kostopeč - 58'

Crveni karton: Mario Marić (Konavljanin) - 13'