Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 02.10.2022

Sokol - Slaven 0:1

Na uzavrelim Lužama u odličnoj atmosferi i po lijepom vremenu, Slaven je došao do prve pobjede ove sezone, nekako je vazda posebno slatko kad se pobijedi konavoska ekipa, i to još u gostima. Sokolovi su bilo dobar protivnik, ali sva nastojanja i prilike koje su imali nisu urodile golom, i na kraju su se morali pomiriti s nulom.

Brzo je došao pogodak, već u 4. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Ivan Pulić, na prvoj stativi je majstorski glavom zahvatio loptu Antun Šmanjak i postigao gol koji je, ispalo je tako, na kraju i donio pobjedu i prve bodove ove sezone. Na ovo malom igralištu nije bilo puni ljepote i igre, je je svaki prelazak centra šansa, a svaki aut je kao korner. Od Slavenovih prilika u prvom poluvremenu najbolja je bila ona danas izvrsnog Đura Trkovića u 22. minuti, ali je njegov udarac odlično obranio golman domaćih. Domaći Sokolovi su u 42. minuti postigli gol, ali iz zaleđa, na što su se naravno bunili, ali bez efekta.

U drugo poluvrijeme su domaći ušli još agresivnije, odlučni da izjednače, ali je prvu priliku imao Slaven, a nevjerojatni promašaj, u situaciji 1 na 1 Paulo Opušić. Mogao je time možda i riješiti utakmicu. Ovako su gosti nastavili napade, pa su jednom tražili penal, pa im je (opet) poništen gol nakon faula u napadu u 55. minuti, a u 62. minuti su konačno i dobili penal. Baldo Cicijelj nije bio uspješan, tj. uspješan je bio na golu Slavena Luka Zec, a odmah u nastavku nakon kornera su domaći opet imali priliku, i opet je Luka bio na visini zadatka, definitivno je danas bio mačka a ne zec. Do kraja nije bilo izrazitijih prilika, Slavenova se fokusirao na obranu i ona je odlično funkcionirala, pa je rezultat ostao onaj iz 4. minute.

Nemamo običaj nikoga od igrača posebno isticati, ali teško je danas ne istaknuti Luku Zeca koji je svojim fantastičnim obranama spasio sva tri boda, ali lavovski su susret odradili i u obrani Tomislav Grubešić i Ivan Pulić, i oba beka Karlo Pali i Marino Zalokar, a do zadnje minute su davali sve od sebe u sredini Đuro Trković, neumorni Antun Šmanjak, i Ivo Mostahinić u napadu. Ma, ustvari, cijela ekipa, uključujući i momke koji su ušli s klupe.

I iduće nedjelje se družimo s konavoskom ekipom, na rasporedu je vječiti derbi s trenutno vodećim čilipskim Konavljaninom, koji je odlično krenuo u ovu sezonu i trenutno je vodeći s gol razlikom 7:0. Nadamo se dobroj igri, lijepom vremenu, i da u startu prekinemo taj niz, a počnemo onaj drugi - Slavenovih pobjeda.

Nakon dva odigrana kola, tablica je ovakva: 1. Konavljanin 6, 2. Maestral 6, 3. ONK Metković 6, 4. Župa Dubrovačka 4, 5. Gusar 3, 6. Slaven 3, 7. Žrnovo 3, 8. Croatia 1, 9. Sokol 1, 10. Hajduk 1932 1, 11. Orebić 0, 12. Jadran Smokvica 0.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Dubravka, 02.10.2022.

1. ŽNL (2022/23), 2. kolo

Sokol - Slaven 0:1 (0:1)

Sokol: Đuro Delija, Đino Milić, Zoran Glavinić (od 80' Christian Čukteraš), Luka Fiorović, Ivica Obad, Josip Marinović (od 80' Ivica Duždević), Nikša Đurić (od 66' Franjo Penava), Ivo Kovačević (od 85' Antonio Ilić), Nikša Dragić, Baldo Cicijelj, Leo Pušić (od 46' Filip Knežević)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar (od 87' Josip Trković), Karlo Pali, Antun Šmanjak, Ivan Pulić, Tomislav Grubešić, Matej Urlović Franjo (od 60' Jurica Ivanković), Gojko Korać (od 80' Domagoj Metković), Paulo Opušić (od 87' Domagoj Miloglav), Đuro Trković, Ivo Mostahinić (od 87' Nikša Šmanjak)

Suci: Luka Liković, Roberto Urban, Martin Urban

Strijelci: 0:1 Antun Šmanjak - 4'