Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 27.03.2022

Župa - Slaven 2:0

Danas smo u Župi gledali jedno od najlošijih izdanja Slavena u zadnjih nekoliko godina, kao što rezultat i govori. Iako ni domaća ekipa nije pokazala ništa posebno, bolje su se snašli na lošem terenu, i uz loše suce. Bili su konkretniji, ali je igra s obje strane bila jako loša. U stvari, jedino dobro danas je bilo - vrijeme.

Jako teško je i opisati današnju utakmicu, zato nećemo dužiti. Odmah je bilo jasno da na ovako lošem i grbavom terenu neće biti nikakve lijepe igre ni odigravanja, i tako je bilo većinu utakmice, nabijanje, izbijanje, i taktika je očito bila razbijanje igre. Prvu kakvu takvu akciju pred domaćim golom zakuhao je Gojko Korać u 32. minuti, kad je probio po lijevoj strani i po korner liniji došao skoro do gola ali njegov ubačaj nitko nije uspio gurnuti u mrežu. Kazna je došla nekoliko minuta kasnije. Nakon nabačaja s aut crte s lijeve strane, najbolje je reagirao Velimir Kajba i glavom zabio za vodstvo domaćih. Istina, i prije toga su iz slične situacije domaći zabili, nakon obrane golmana Slavena odbijenu loptu su pospremili u mrežu, ali iz zaleđa, pa je gol poništen.

Brzo u drugom poluvremenu su domaći povećali vodstvo, i to iz penala. Grubešić je bio malo pregrub prema domaćem napadaču, naš je dojam potpuno nepotrebno jer nije baš imao kuda s loptom. Siguran izvođač je bio opet Kajba. Još jednom su domaći zabili, i opet iz zaleđa, pa je do kraja ostalo 2:0. Slaven baš i nije imao prilika, par slabih udaraca i to je to.

Uz sve loše nabrojano u utakmici, bilo je tu puno nervoze i svađanja, što je sigurno utjecalo i na igru, ali očito je da Slavenu nedostaje nekoliko standardnih igrača, pa su i oni koji su igrali izgledali kao da jednostavno nemaju snage. Ono što se sad mora je sabrati glave, primiriti tenzije, i spremiti se najbolje moguće za sljedeći vikend, kad nam na Grudu dolazi blatski Zmaj, trenutno zadnja ekipa na tablici.

Stanje na ljestvici nakon 15. kola: 1. ONK Metković 38, 2. Konavljanin 28, 3. Slaven 28, 4. Gusar (-2 boda) 25, 5. Orebić 21, 6. Sokol 21, 7. Župa Dubrovačka 21, 8. Croatia 20 (-1), 9. Žrnovo 18, 10. Jadran Smokvica 13 (-1), 11. Maestral 12, 12. BŠK Zmaj 7.

Za sve novosti o klubu, tu je službena Facebook stranica Slavena.

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Čibača, 27.03.2022.

1. ŽNL (2021/22), 15. kolo

Župa dubrovačka - Slaven 2:0 (1:0)

Župa dubrovačka: Bruno Šutalo, Jure Pušić, Toni Soldić (od 77' Lovro Miletić-Dri), Stanislav Vasilj, Velimir Kajba (od 57' Marko Grgurević), Viktor Lekaj, Kristijan Prkut (od 77' Niko Ničetić), Karlo BUHAČ, Marko Barčot, Dominik Žarak, Mihael Peraica (od 69' Vlaho Capurso)

Slaven: Luka Zec, Marino Zalokar (od 90' Antonio Miljak), Toni Mostahinić, Antun Šmanjak (od 86' Antonio Bratičević), Ivan Pulić, Tomislav Grubešić, Pero Macan, Paulo Vukić (od 80' Nikša Šmanjak), Paulo Opušić (od 66' Josip Trković), Gojko Korać (od 81' Matej Sračić), Jurica Ivanković

Suci: Nikica Tomas, Matko Majić, Ante Majčica

Strijelci: 1:0 Velimir Kajba - 41', 2:0 Velimir Kajba - 54' (11m)