Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 29.10.2018

Croatia - Slaven 3:2

Jučerašnju utakmicu 6. kola 1. ŽNL. obilježilo je najviše nevrijeme. U Gabrilima je po velikoj kiši i jakom vjetru Slaven za dlaku ostao bez bodova. Od nas desetak gledatelja koji smo došli na početak, na kraju nas je ostalo samo četvero. I svi smo došli bodrit Slavena. Vidjelo se odmah po vremenu da će ovo biti teška utakmica, ali na kraju je falilo samo malo sreće da rezultat ne bude povoljniji za Slaven.

Prvim poluvremenom je dominirao Slaven, igralo se uglavnom na polovici domaćina, a gosti su poveli iz svoje prve prilike pred golom Slavena. Brzo se Slaven vratio u igru preko Paula Vukića. Do kraja poluvremena je bila slična slika, više je Slaven držao loptu, ali nije bilo pravog udarca, dok su domaći zaprijetili još samo jednom pred kraj poluvremena.

Drugo poluvrijeme je donijelo i drugačiju igru. Vjetar je sad bio na strani domaćina, a uz to je još i pojačao, skupa s kišom. To je stvorilo velike probleme, pa je nakon kornera i jedne visoke lopte takozvane svijeće, golman Slavena loptu umjesti da izbaci preko gola, skrenuo u svoju mrežu. Nisu se Slavenovci predavali, dojma smo da su u više segmenata igre bili bolja ekipa, a to su i dokazali prelijepom akcijom za izjednačenje. Jurica Ljubenko je poveo loptu po lijevoj strani, prebacio na desni bok, a povratni nabačaj je opet išao na njega, ušao je u šesnaesterac i pucao, ali golman je nekako odbio loptu. Na njegovu nesreću, prvi na odbijenoj lopti je bio Đuro Trković koji je zabio za 2:2. I kad smo samo čekali kad će kraj već pomalo mučne utakmice, pogrešku domaće obrane je iskoristio Hodžić. Nabačaj s lijeve strane je prebacio dvojicu obrambenih igrača koji nisu nikoga čuvali, a iza njih su bili sami dvojica domaćih, i Hodžić je loptu nekako ugurao u mrežu.

Nakon šestog kola stanje na tablici je: 1. Metković 16, 2. Gusar 12, 3. Župa Dubrovačka 12, 4. Slaven 12, 5. Croatia 12, 6. Orebić 11, 7. Grk 7, 8. ŠD Smokvica 6, 9. Hajduk 1932 5, 9. Sokol 4, 10. Konavljanin 4, 12. Žrnovo 2

Sljedeću nedjelju na Gnjile u goste dolazi ŠD Smokvica, nadamo se lijepom vremenu, malo većem broju publike i još jednoj pobjedi, ova ekipa to zaslužuje. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gabrili, 28.10.2018.

Croatia - Slaven 3:2 (1:1)

Croatia: Marko Grgurević, Matej Nađ, Borna Tikvica (od 75' Mateo Vodopić), Damir Hodžić (od 89' Teo Đukan), Tomislav Marinović, Marin Žanetić, Josip Zadro, Maro Kalauz, Vlaho Grbešić, Matej Vidak, Ivan Kristović (od 46' Nino Njire)
Trener: Frane Lojić

Slaven: Dominik Miljak, Marino Zalokar, Matej Grgić, Antun Šmanjak, Ivan Pulić, Niko Bratoš, Paulo Vukić, Tomislav Grubešić, Đuro Trković, Baldo Perak (od 78' Domagoj Metković), Marin Mortižija (od 46' Jurica Ljubenko)
Trener: Nikša Miličić

Suci: Anita Nenada, Frano Palfi, Željko Andričić

Strijelci: 1:0 Josip Zadro - 20', 1:1 Paulo Vukić - 25', 2:1 Dominik Miljak - 53' (autogol), 2:2 Đuro Trković - 67', 3:2 Damir Hodžić - 85'