Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 01.11.2017

EKSKLUZIVNO – James Bond stiže na Grudu!

Potvrđeno je, James Bond početkom iduće godine stiže u Hrvatsku, odnosno u Dubrovnik, a zapravo na Grudu!

Kako doznajemo iz izvora bliskih izvorima britanske produkcije, novi James Bond, još uvijek nepoznatog naziva, će se u cijelosti snimati na Grudi! Producenti nisu baš zadovoljni s ovom činjenicom, ali sam Daniel Craig (u daljnjem tekstu jednostavno Danijel) je rekao ukoliko se novi film od sagi agenta 007 ne bude snimao na Grudi da on neće glumit više nikako, a pošto producenti nisu htjeli izgubiti Danijela pristali su na tu ponudu.

Naime, 2006. godine, pri snimanju 21. nastavka James Bonda naziva "Casino Royale", radnja se odvijala u Crnoj Gori, mislimo barem u scenariju i na filmu, a ustvari Crnu Goru je glumio neki mali češki gradić. Nakon velikog uspjeha filma i besplatne reklame za susjednu nam državu, Danijel je negdje 2008. odlučio svoj godišnji provesti u Crnoj Gori i uvjerit se u njene ljepote. I tako je Danijel tog toplog srpanjskog dana sjeo u svoj automobil i preko La Manchea se zaputio u Crnu Goru, pritom otkrivajući našu prelijepu dalmatinsku obalu i Neum. Kada je prošao Neum, i naravno obavio šoping tamo, nastavio je dubrovačkim pimorjem, Župom i napokon stigao u Konavle, a onda mu je neđe preko polja nešto počelo lombrat u autu i odlučio je stati u prvi obližnji servis kojega vidi usput, a to je bio Garage Radonić, Renault servis! Danijel je bio malo skeptičan, ali nije imo izbora.

Nakon što je pregledo auto, Đuro mu je reko da ima posla oko auta sigurno neđe 2 ure, a dotad mu je predložio da se kala na Grudu popit kavu. Pošto su sva zamjenska auta bila zauzeta, Đuro mu je jedino mogo dat stari Renault 4 (u daljnjem tekstu Reno), koji se Danijelu, začudo, svidio i tu se već pomalo počela rađat ideja da bi Reno u jednom od idućih Bondova mogao biti i Bond vozilo.

Danijel se s Renolom kalo na Grudu, parkiro kod Zore i propješačio pro Grude, dvaput, uzduž i poprijeko i jednostavno se zaljubio u Grudu i tad je znao da mora uvjerit producente da se baš na Grudi mora snimat jedan nastavak. Očaran ljepotama Grude Danijel je odlučio cijeli svoj godišnji provesti tu, u Crnu Goru nije ni išo, nego se jedan dan pošo okupat na Prevlaku i otamo je vidio cijelu Crnu Goru, i nije ga se nešto dojmila.

Kad je došlo na red snimanje 25. nastavka, Danijel je inzistirao da se snima na Grudi, ali producenti nisu htjeli ni čut, jer je radnja 25. nastavka smještena u hladnije krajeve, a na Grudi se ljeti ne more ostat od vrućine, ko da si u Sahari. Njihova svađa je pošla toliko daleko da je Danijel zaprijetio da više neće glumit ako se ne bude snimalo na Grudi. Ipak je uspio uvjeriti producente jer je, boraveći na Grudi, Danijel saznao da su zimi temperature jako niske, naučio je što je prekala, i to je bilo ono presudno što je odlučilo da se na Grudi snima 25. nastavak Jamesa Bonda.

Zgodna stvar je, kako navodi izvor blizak Danijelovom prvom rođaku, da je Danijel izjavio da mu se sviđa poštanski broj Grude, 20215, i da bi volio da nova registracija bude GRUD 215A (do sad su imali 214A i 216A, pa ovaj broj lijepo popunja prazninu), na što su producenti nevoljko pristali.

Pošto sigurno znate da su informacije oko scenarija novog filma o James Bondu jako šture, a mi nismo htjeli nagađati radnju, odlučili smo se ovom prilikom vam donijeti ono što smo uspjeli nabaviti a to je novi plakat za film, kao i novu Bond pjesmu, odnosno spot!