Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 11.09.2017

Slaven - Maestral 2:1

Počela je nova nogometna sezona, Slaven je u prvoj utakmici na Gnjilama bio domaćin Maestralu iz Krvavca. Iako je domaća ekipa kasno krenula s pripremama, to se nije pretjerano vidjelo na terenu, dapače, većim dijelom utakmice su bili dominantna ekipa i potpuno zasluženo uknjižili sva tri boda. Po dosta vjetrovitom vremenu, nakon početnog šoka, ali i brzog povratka u život, uspjeli su se igrači Slavena nametnuti u igri i u više navrata su dolazili u prilike i poluprilike ispred gola Mestrala. Samo jedna od tih prilika je okončana golom, ali i to je bilo dovoljno za prvu pobjedu.

U svom prvom napadu gosti su iznenadili i šokirali domaće i prisutne gledatelje, igrala se tek druga minuta. Slaven nije ostao dužan, pa je u svojem prvom napadu dvije minute kasnije izjednačio i šokirao gostujuće igrače. Na nabačaj s desne strane, mislimo Trkovića, glavom je odlično reagirao Ivo Mostahinić i zabio za brzo izjednačenje. Slaven je potom preuzeo inicijativu pa se većina prvog poluvremena igrala ispred gola Maestrala, međutim u par prilika se nisu najbolje snašli najviše Ivanković, ali i Trković.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u istom ritmu, pa je već u 50. minuti Trković odličnim udarcem s desne strane gađao suprotnu stranu gola Jerkovića, ali se golman gostiju iskazao. Ponovo se nastavio pritisak domaćih, ali kako je vrijeme odmicalo tako je padala i snaga, a trener Slavena je rješenje tražio u zamjenama. Gosti su do svoje prve prave prilike došli u 74. minuti, ali u situaciji 1 na 1 kao pobjednik je izašao novi golman na golu Slavena - Tomi Saltarić. A jedna od zamjena, naš joker s klupe Ivan Pulić, je u 80. minuti dočekao odbijenu loptu i s lijeve strane jakim i preciznim udarcem "rasparao" mrežu iza leđa golmana Maestrala i postavio konačnih i zasluženih 2:1.

Uz jednu malo oslabljenu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, Slaven je ipak uspješno odradio prvu domaću utakmicu, a druga domaća je na rasporedu već sljedeći vikend, u goste nam dolazi Žrnovo, i nadamo se nova tri boda.

Prvo kolo je tek odigrano, ali dvije utakmice se igraju tek u srijedu, pa nema previše smisla izbacivati tablicu. Ako vas baš zasnima, tablicu ali i više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 10.09.2017.

Slaven - Maestral 2:1 (1:1)

Slaven: Tomi Saltarić, Baldo Perak (od 78' Marino Zalokar), Matej Grgić, Domagoj Metković, Antun Šmanjak, Boris Čupić (od 60' Ivan Pulić), Đuro Trković (od 70' Niko Bratoš), Pero Macan (od 59' Paulo Vukić), Jurica Ivanković, Antun Macan (od 54' Nikša Dragić), Ivo Mostahinić
Trener: Pero Kapetanić

Maestral: Ivica Jerković, David Buljubašić (od 72' Jurica Marević), Marko Lovrenčić, Branimir Vučković, Andrija Bebić, Vinko Batinović, Luka Plećaš (od 82' Ivan Šutalo), Ivan Slavković (od 60' Darko Jerković), Roko Gnječ (od 58' Toni Kuran), Ivan Ćendo, Teo Ćelić (od 46' Marko Ćevizović)
Trener: Ivan Batinović

Suci: Anita Neneada, Hrvoje Orešković, Željko Andričić

Strijelci: 0:1 Ivan Slavković - 2', 1:1 Ivo Mostahinić - 4', 2:1 Ivan Pulić - 80'