Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 22.05.2017

Slaven - Gusar 1:0

U zadnjoj utakmici na Gnjilama u sezoni Slaven je izborio tri boda protiv dobrog Gusara, i tako za kraj svojim navijačima još više uljepšao lijepi proljetni dan. Iako su gosti iz Komina pružili dobru igru i puno prilika, nedostajalo im je efikasnosti, a s druge strane Slaven je do vodstva koje je vrijedilo pobjedu, došao nakon greške gostiju. Lijepu igru gostiju ipak je pobijedila srčanost i borbenost domaćih igrača, koji su pred svojom publikom za oproštaj htjeli ostaviti što bolji dojam, pogotovo nakon prošle blijede predstave protiv Žrnova (0:0), o kojoj nismo ni pisali.

Početak prvog poluvremena je pripao u potpunosti gostima, koji su u samom začetku imali dvije-tri dobre prilike, jednu prečku nakon koje je uslijedio još jedan udarac koji je Mate Čirjak odlično zaustavio. A u 11. minuti nakon prekršaja na 20-ak metara pred golom Gusara, Ivan Pulić je pokušao ubaciti loptu pred gol, i dobro je to napravio, ali nitko nije zahvatio loptu, a to je iznenadilo vratara gostiju kojemu je prošla kroz ruke i završila u mreži. Vjerojatno se lopta još malo i nezgodno odbila, pa ga je prevarila, ali gol svakako ide njemu na dušu. Pritiskali su gosti i dalje, još su dva udarca završila tik uz vratnice, ali nije htjelo u gol. Nakon pola sata domaći su uspostavili kakvu-takvu ravnotežu, pa i zaprijetili još koji put, Ivo Mostainić je iz centaršuta pogodio prečku s gornje strane i to je bilo najbliže drugom golu Slavena.

U nastavku slična priča, s ipak malo tupijim napadom gostiju. Slaven im je prepustio iz početka inicijativu, umor je bio vidljiv na igračima, pa su se valjda htjeli tako malo i odmoriti i smognuti snage za nastavak. Kako je vrijeme odmicalo, tako je Slaven bio sve opasniji, Ivo Mostahinić je puno radio po desnom krilu, i u jednoj prilici idealno uposlio Iva Kovačevića koji je bio sam ispred gola, ali je pucao iz prve - neprecizno. Vrijedni su bili i Šmanjak u sredini, i Grubešić u obrani, ali i svi ostali su davali sve od sebe da spriječe goste da daju gol, i u tome su na kraju i uspjeli.

Pošto je trener bio kažnjen i ovu utakmicu, na klupi je ekipu vodio Juraj Magud, i u svom debiju taj posao je odlično odradio. A nije mu bilo ni malo lako jer je falilo preko nekoliko standardnih igrača, što zbog kartona, što zbog raznih drugih obaveza. U zadnjem kolu Slaven putuje u Metković, utakmica se igra više radi prestiža.

Još jedno kolo je do kraja, Croatia je prestigla Župu i u zadnjem kolu slijedi direktna borba za prvo mjesto, a stanje na tablici je sljedeće: 1. Croatia ima 53 boda, 2. Župa dubrovačka 52, 3. Gusar 45, 4. Orebić 37, 5. Metković 36, 6. Slaven 34, 7. Grk 34, 8. Hajduk 1932 33, 9. Maestral 32, 10. Jadran 1929 24, 11. Konavljanin 21, 12. Omladinac 12 i 13. Žrnovo 9. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 21.05.2017.

Slaven - Gusar 1:0 (1:0)

Slaven: Mate Čirjak, Pero Macan, Matej Grgić, Tomislav Grubešić, Ivan Pulić, Željko Batista, Ivo Mostahinić, Antun Šmanjak, Ivo Kovačević, Nikša Đurić (od 46' Baldo Perak), Pavo Kuliš
Trener: Zdenko Adamović

Gusar: Zvonimir Ivanković, Ivan Dulaj, Tomislav Blažević, Stanko Vlahović, Josip Parmać, Stipe Nikolac, Tomislav Batinović (od 57' Tomislav Dodig), Ivan Medak, Darko Dodig, Nedo Vlahović, Zrinko Šuman (od 69' Domagoj Laura)
Trener: Mario Oršulić

Suci: Ante Kosor, Željko Andričić, Mario Njerš

Strijelci: 1:0 Ivan Pulić - 11'