Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 23.04.2017

Slaven - Orebić 5:1

Nakon tri sedmice Slaven se ponovo vratio na Gnjile, i to na najbolji mogući način - pobjedom, i to ne bilo kakvom nego velikom pobjedom. Nakon tri poraza za redom i jednog slobodnog kola, na tablici se Slaven spustio malo više nego bismo to htjeli, pa je danas motiv za povratak bio velik, a rezultat nije izostao. Uz malo promjena u ekipi, stvari su na terenu puno bolje izgledale, i gledatelji i svi ostali mogu biti itekako zadovoljni današnjom predstavom.

Od početka do kraja bila je to zanimljiva utakmica, s puno prilika na obje strane, ali ipak više prilika i boljih prilika je imao Slaven, a domaća ekipa je veliki broj tih prilika i realizirala. Da idemo sve nabrajati, pošlo bi u dugo, pa ćemo spomenuti samo bitno. Povratak Ivankovića u ekipu, ali i Miličić u početnoj postavi su dali drugačiji dojam i mirnoću u igri, pa je igra imala glavu i rep. Pred golom Orebića su se stvarale prilike, pucali su i Šmanjak i Ivanković i Toni Mostahinić, ali na prvi gol se čekalo više od pola sata. U još jednom prodoru u protivničkom šestanestercu srušen je Šmanjak, bez imalo dvojbe sudac Lacić je dosudio penal. Siguran izvođač je bio Ivan Pulić. Samo tri minute kasnije odlično proigravanje je iskoristio Dragić, s desne strane iskosa je lijepo plasirao loptu pored nemoćnog Primića.

Drugo poluvrijeme je donijelo istu priču, ali s još više prilika domaćih. U glavnim ulogama su opet bili Ivanković, Šmanjak i Toni Mostahinić, a prilike su se samo redale. U 60. minuti je Šmanjak odlično centrirao na drugu stativu, a Toni Mostahinić je glavom prebacio sve, pa i golmana gostiju, i pogodio za 3:0. Dodatnu svježinu u napad donio je ulazak Iva Mostahinića, koji je probijao po lijevoj strani. Jedan od tih prodora je završio prekršajem u šesnaestercu gostiju, pa je to bio i drugi penal za Slaven, a realizator je ovaj put bio Antun Šmanjak. Pet minuta prije kraja, nakon ubačaja s lijeve strane lopta je došla na petarac gdje su domaći napadači pokušavali, i uspjeli iz trećeg pokušaja zabiti, a od njih trojice to je pošlo za nogom Jurici Ivankoviću. Dvije minute kasnije počasni pogodak za goste postigao je Goran Šorgić, koji je dobro iskoristio opuštenost u obrani, a malo sreće je falilo gostima da postignu i drugi gol u zadnjoj minuti.

Lijepa igra i puno golova je ono što su gledatelji mogli vidjeti na Gnjilama, i stvarno je bilo lijepo biti danas na utakmici. Nadamo se da će se ovakav trend u igri nastaviti, i da će Slaven u sljedećem kolu iz Smokvice donijeti koji bod, svakako bi dobro došao.

21. kolo je iza nas, a stanje na tablici je sljedeće: 1. Župa dubrovačka ima 46 bodova, 2. Croatia 41, 3. Gusar 39, 4. Orebić 32, 5. Grk 31, 6. Hajduk 1932 30, 7. Slaven 29, 8. Metković 29, 9. Maestral 28, 10. Jadran 1929 20, 11. Konavljanin 17, 12. Omladinac 8 i 13. Žrnovo 5. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 23.04.2017.

Slaven - Orebić 5:1 (2:0)

Slaven: Mate Čirjak, Marino Zalokar, Matej Grgić, Tomislav Grubešić, Toni Mostahinić, Ivan Pulić, Jurica Ivanković, Pero Macan (od 66' Antun Macan), Nikša Dragić (od 78' Ivo Kovačević), Antun Šmanjak (od 81' Željko Batista), Nikša Miličić (od 63' Ivo Mostahinić)
Trener: Zdenko Adamović

Orebić: Zoran Primić, Ivan Antunović, Dario Mrgudić (od 66' Rok Protić), Alen Stanišić, Ivan Ožić-Bašić, Ivan Roso, Goran Šorgić, Blago Roso (od (46' Hrvoje Rikalo), Ivano Čepo, Ante Kordić, Josip Nogalo
Trener: Duško Rikalo

Suci: Renato Lacić, Anita Nenada, Mario Njerš

Strijelci: 1:0 Ivan Pulić - 39' (11m), 2:0 Nikša Dragić - 42, 3:0 Toni Mostahinić - 60', 4:0 Antun Šmanjak - 74' (11m), 5:0 Jurica Ivanković - 85', 5:1 Goran Šorgić - 87'