Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 22.03.2017

EKSKLUZIVNO – Iduća 2 nastavka Robin Hooda će se snimati u Konavlima!

Vjerujemo da znate da se ovih proteklih 20-ak dana u Dubrovniku odvijalo snimanje filma 'Robin Hood: Origins', koje je evo, Bogu fala, finulo. Naime, Dubrovnik bi u filmu trebao predstavljati Nottingham, ali to nije bitno, bitno je da gradu nije ostala niti jedna kuna od snimanja i da su tokom snimanja oštećene neke 2 pločice sa Straduna, ili tako nešto, nijesmo baš pratili, jer smo se desperali i ostali iznenađeni kako to nijesu došli snimit bar jednu scenu na Grudu, a baš su mogli.

Na snimanju 'Robin Hood: Origins' je statiralo prilično Konavljana, pa čak i jedna cijela famija. Mi, kao pravi lokal patrioti, ne bi imali ništa protiv da se 'Robin Hood: Origins' snimao na Grudi, pa makar i polomili i devastirali po Grude, što ima veze, popravit će se za izbore, a ionako sad brzom idu neki izbori!

Neki dan je na dnevno.hr potvrđeno da će Robin Hood bit trilogija, te da će se ostala 2 nastavka snimati negdje u Hrvatskoj, a mi smo iz bliskih izvora doznali da će se ta 2 nastavka u potpunosti snimati u Konavlima.

Naime, redatelj trilogije Otto Bathurst, za vrijeme boravka u Dubrovniku je odvojio jedan dan za posjet Konavlima, jer se čak prošle godine uvjerio u ljepote Konavala gledajući spot pjesme 'Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye', koji je jednim dijelom snimljen na Popovićkoj Pasjači, odnosno na obroncima poviše Pasjače. Kao veliki ljubitelj opusa Olivera Dragojevića, Youtube mu je preporučio i našu Teru (Terezu Kesoviju) i tako preslušavajući njene pjesme je došao do jedne od zasad njemu najdražih pjesama, a riječ je o 'Tereza Kesovija - Posuđeno Vrijeme', i nakon te pjesme, odnosno spota, je postao zaljubljen u Konavle.

Bathurst, očaran ljepotom Konavala je izjavio da to izmišljena lokacija za snimanje iduća 2 nastavka. Kako doznajemo od našeg izvora posebno su ga se dojmili Gruda, Tušići, Zastolje, Komaji, Čilipi i Močići, i odlučeno je da će se na tim lokacijama snimati iduća 2 nastavka. Naš izvor je imao priliku, odnosno uvid u sam scenarij iduća 2 nastavka i mislio je sa Ottom popričati malo o filmovima, ali mu je on samo predao scenarij i rekao mu da lista...

Ukratko, nećemo spojlat nego ćemo vam lijepo samo otkrit imena iduća 2 nastavka, i lokacije na kojima će se snimati.

- 2 nastavak - 'Robin Hood: Forever' (Zavazda Robin Hood) će se snimati na Grudi, u Tušićima i u Zastolju.

- 3 nastavak - 'Robin Hood and a White Fairy' (Robin Hood i Bijela Vila) će se snimati u Čilipima, Komajima i u Močićima ispred Pema.

Iako se niti jedna scena filma 'Robin Hood: Origins' nije snimila na Grudi, veseli nas što će Gruda imat značajnu ulogu u 2 nastavku 'Robin Hood: Forever' (Zavazda Robin Hood). Sam Otto Bathurst ističe: "Sam Dubrovnik je prekrasna lokacija, iako je bilo potrebno puno scenografije, kulisa, a u samim Konavlima to neće biti toliko potrebno, tako da ćemo to smanjiti na sam minimum, odnosno na samoj Grudi nam uopće neće biti potrebno postavljanje kulisa, jer je Gruda sama po sebi nevjerovatno lijepo mjesto... "