Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.03.2017

Slaven - Omladinac 4:0

Jučer je na Gnjilama Slaven zabilježio i prvu pobjedu u proljetnom dijelu prvenstva, lijepih 4:0 protiv ekipe sa začelja tablice. Slaven je nastupio u ponešto promijenjenom i oslabljenom sastavu, ali Omladinac nije ekipa protiv koje bi to predstavljalo problem. Ova tri boda i lijepa igra su svakako dobro došla nakon poraza u prošlom kolu, kad je gostujući bod u Potomju izmaknuo u zadnjoj minuti (nažalost, nismo imali kad pripremit izvještaj).

Po relativno lijepom vremenu, uz malo sunca, uglavnom malo oblaka i puno vjetra, malobrojni gledatelji su vidjeli i dosta lijepe igre, akcija i poteza. Jedna od najljepših akcija bila je ona u 13. minuti iz koje je Slaven i poveo. Ivo Mostahinić je po desnoj strani odlično probio i ubacio na peterac, a Ivo Kovačević manirom rutinera loptu pospremio u mrežu ekipe s Lastova (na 5. slici). Ivo Mostahinić je bio vrlo aktivan, pa je još nekoliko prilika u prvom dijelu prošlo baš preko njega. U 25. minuti Ivo Kovačević se opet našao ispred golmana Omladinca koji je ovaj put bio uspješniji, ali je samo uspio odbiti loptu do Nikše Dragića, koji je spremno dočekao i zabio za 2:0 (slika 8). Još par prilika se naredalo ispred gola gostiju, razni Slavenovi igrači su dolazili u izgledne situacije, ali nisu bili precizni.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme novi gol. Opet je u glavnoj ulozi Nikša Dragić, lijepu akciju je završio još ljepšim golom, s vrha šesnaesterca je neobranjivo naciljao suprotni kut (slika 14). Ni to domaćima nije bilo dosta, pa su i dalje napadali i stvarali pritisak i prilike, i još jedan gol je visio u zraku. U 75. minuti je došlo do dvostruke promjene u Slavena, neobično u tome je zamjena golmana, a druga promjena je presudna za krajnji rezultat. Tek što je ušao u igru, Željko Batista se našao u prilici, odbijenu loptu je dočekao na nekih 23-24 metra i smirenim skoro preciznim udarcem pogodio lijevu golmanovu - stativu, ali lopta se odbila golmanu od leđa i pomalo odskakutala u mrežu, za veliko veselje na terenu i na tribinama.

U sljedećem kolu Slaven gostuje u Vela Luci, uvijek neugodan Hajduk. Iako im ove godine ne ide baš najbolje, treba i ovoj utakmici pridati maksimalno pažnje.

Tablica lige nakon odigranih 16. kola je: 1. Župa dubrovačka ima 34 boda, 2. Croatia 32, 3. Gusar 27, 4. Orebić 26, 5. Slaven 26, 6. Maestral 22, 7. Metković 20, 8. Grk 19, 9. Hajduk 1932 18, 10. Jadran 1929 17, 11. Konavljanin 14, 12. Žrnovo 5 i 13. Omladinac 5. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza (ako rade, maloprije nisu).

Gruda, 19.03.2017.

Slaven - Omladinac 4:0 (2:0)

Slaven: Mate Čirjak (od 76' Dominik Miljak), Baldo Perak, Matej Grgić (od 75' Željko Batista), Tomislav Grubešić, Toni Mostahinić, Ivan Pulić, Ivo Mostahinić, Nikša Dragić, Ivo Kovačević (od 73' Marino Zalokar), Pero Macan (od 66' Tomislav Butek), Pavo Kuliš
Trener: Zdenko Adamović

Omladinac: Marino Rešić, Matej Gabrilo, Kristijan Simić, Ivan Jurica, Leone Katić, Robert Eric Antica (od 46' David Genzić), Daniel Žarković, Mateo Crnić, Tomislav Šantić, Ante Pavličević, Zdenko Barbić
Trener: Mario Barbić

Suci: Hrvoje Orešković, Robert Hausvička, Nikša Dominković

Strijelci: 1:0 Ivo Kovačević - 13', 2:0 Nikša Dragić - 25', 3:0 Nikša Dragić - 47', 4:0 Željko Batista - 77'