Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 11.01.2017

Gruda snijega

Nakon što je prošli tjedan snijeg zabjelio konavoska brda, i zadao njihovim stanovnicima puno briga, a Zimskoj službi puno posla, tijekom prošle noći snijeg je zabijelio i nizinske dijelove Konavala, Župe, Dubrovnik, ma svukuda ga je napadalo. Naravno, to je prouzročilo stanovnicima daljnje probleme, Zimskoj službi još više posla, ali najmlađima - veselje! Konačno su se i na Grudi mogli grudati!

Prošlo je 24 godine od kad je zadnji put Gruda bila bijela (osim ono kad nas ubije grad), točnije 03.01.1993. pa se mnogi naši čitatelji i ne sjećaju, ili se nisu bili tad ni rodili. Zimska služba je od ranih sati radila na čišćenju glavnih putova, pa je Gruda brzo postala prohodna za vozila, iako se do nekih mjesta ipak s autom bez dobre zimske opreme nije moglo, kao npr. do ambulante.

A kako je Gruda izgledala jutros, barem neki dijelovi, jer nismo mogli obić sve, pogledajte u fotogaleriji. Pripremamo i video zapis koji ćemo objaviti na našem youtube kanalu i facebook stranici, pa pratite, bit će zanimljivo!

A današnji dan je po još nečemu poseban za našu web-stranicu, i zamislite, ima veze sa snijegom! Dakle, prva stranica koja objavljena, jer gruda.org još nije postojao/la u ovakvom obliku, je bila upravo fotogalerija sa snijega, točnije izlet na Sniježnicu, a to se dogodilo 11.01.2004. - prije ravno trinaest (13) godina. Znači, danas slavimo 13 godina! Fotogalerija je i dalje dostupna, pa je možete pogledati i ovom prilikom.