Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 04.12.2016

Slaven - Maestral 2:1

Slaven se na najbolji mogući način oprostio od svojih vjernih gledatelja za ovu godinu, pobjedom protiv Maestrala 2:1 u zadnjem kolu. Po prelijepom danu u terminu objeda malobrojni ali vjerni gledatelji i navijači Slavena su gledali dva potpuno različita poluvremena, sve bitno se dogodilo u drugom poluvremenu.

Najbolji opis za prvo poluvrijeme bi bio "ništa-ništa". Bez pravih prilika na obje strane, s tek malo većom inicijativom domaće ekipe, ali bez konkretne opasnosti po golove, pa tako u prvom poluvremenu nismo zabilježili ništa vrijedno spomena.

Ali je zato drugo poluvrijeme sve to nadoknadilo, i to već od prve minute. Domaći igrači su odmah krenuli u napad, pa je prva prilika za Slaven bila već u 47. minuti, ali je Ljubenko iz blizine bio neprecizan. Opasnost po gol gostiju nije prestajala, redale su se prilike i poluprilike, Ivanković i Ljubenko su se izmjenjivali ispred gola, ali lopta nije htjela u gol. A onda hladan tuš, gosti su u svojoj prvoj prilici, nakon greške domaće obrane u 62. minuti došli u situaciju četiri na tri, i Andrija Bebić je sam na drugoj stativi bez većih poteškoća pogodio za neugodnih 0:1. Taj pogodak je malo uzdrmao domaću obranu, pa su gosti u samo par minuta još par puta lako stvorili višak, ali te prilike nisu realizirali. Sa zamjenama u sastavu se promijenila i igra, i vratila se na ono stanje prije primljenog gola, i izjednačenje je bilo samo pitanje minute. A ta minuta je bila 78. Nakon nabačaja Pulića, najviši u skoku je bio Ante Volarević i postigao svoj prvi gol u crvenom dresu. Međutim, Slaven tu nije stao i redale su se prilike i dalje, a u 87. minuti Ivan Pulić je nakon asistencije kod prvog gola, upisao i pogodak - odlično se snašao u šesnaestercu i postavio konačnih i zasluženih 2:1.

Sedma ovosezonska pobjeda iz dvanaest utakmica Slaven je gurnula na 4. mjesto, i možemo reći da nam je ovakvo stanje puno draže od onog lanjskog. A vrijedno je spomenuti i da je u ovoj utakmici umjesto Tonija Mostahinića kapetansku traku nosio golman Dominik Miljak. U situaciji kad je Slaven praktički ostao bez golmana, ponovo se aktivirao i branio zadnja četiri kola, i sa svoje 44 godine pokazao svima u ligi kako se to radi. Ovo mu je bila zadnja utakmica za Slaven, a nadamo se da će do proljeća klub uspješno riješiti pitanje golmana (ne samo jednog, više njih).

Tablica lige nakon odigranih 13. kola je: 1. Župa dubrovačka ima 29 bodova, 2. Orebić 23, 3. Croatia 23, 4. Slaven 22, 5. Gusar 20, 6. Maestral 19, 7. Metković 16, 8. Jadran 1929 16, 9. Hajduk 1932 15, 10. Grk 13 (-1), 11. Konavljanin 8, 12. Žrnovo 5 i 13. Omladinac 5 (-1).

S ovom utakmicom je završen jesenski dio prvenstva, a nastavak slijedi na proljeće, negdje u 3. mjesecu sljedeće godine. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 04.12.2016.

Slaven - Maestral 2:1 (0:0)

Slaven: Dominik Miljak, Ivo Mostahinić, Marino Zalokar (od 46' Hrvoje Šimičić), Tomislav Grubešić, Toni Mostahinić, Paulo Vukić, Antun Šmanjak, Pero Macan, Jurica Ljubenko (od 72' Ante Volarević), Pavo Kuliš (od 64' Ivan Pulić), Jurica Ivanković
Trener: Ante Volarević

Maestral: Ivica Jerković, Toni Kuran, David Buljubašić, Marin Rakić (od 46' Vinko Batinović), Marko Lovrenčić, Andrija Bebić, Elvis Zarev, Luka Plećaš, Danijel Batinović, Marin Jelavić, Darko Jerković
Trener: Denis Bezer

Suci: Tomislav Antolović, Mario Njerš, Hrvoje Orešković

Strijelci: 0:1 Andrija Bebić - 62', 1:1 Ante Volarević - 78', 2:1 Ivan Pulić - 87'