Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 12.10.2016

Croatia - Slaven 2:1

U lokalnom derbiju, pa čak i derbiju lige Slaven nije uspio izboriti povoljan rezultat, u Gabrilima je bila bolja domaća Croatia rezultatom 2:1. Iako je cijelo jutro padala kiša, kako se primicao početak utakmice vrijeme se popravljalo, pa su momčadi po sunčanom vremenu krenule u utakmicu. Kao i uvijek u međusobnim susretima ovih ekipa, nije to bila lijepa utakmica, ali je bila vrlo borbena, s puno prekida, nervoze, ali i s puno prilika. Na kraju su gosti, koji su se od prošle sezone pojačali sa dva sad bivša Slavenova igrača (Ševo i Tikvica), imali više sreće, i ostavili sva tri boda u Gabrilima.

Domaći su nametnuli svoj ritam od početka pa su tako imali poptuno inicijativu, Slavenovi igrači nisu nikako uspijevali napraviti ništa prema golu Croatie. Nakon nekoliko (polu)prilika, domaći su poveli, u 24. minuti Marinović je iz slobodnog udarca donio prednost Croatiji. Tek nakon primljenog pogotka igrači Slavena su se uspjeli osloboditi pritiska domaćih i počeli biti konkretniji u napadu, ali svi pokušaji su ostali bez prave prilike.

Odmah na početku drugog poluvremena za domaće je dosuđen penal, iako se nama čini da sudac nije baš dobro vidio. S bijele točke siguran izvođač je bio Mostina i povećao vodstvo na 2:0. Slaven je nastavio bolju igru s kraja prvog poluvremena i u nastavku bio konkretniji, čak i bolji od domaćina, pa su se tako i redale prilike, ali nije bilo ni sreće, jedan odličan udarac u 55. minuti je završio na prečki, nekoliko minuta kasnije Ljubenko je pogodio stativu, kad su svi već vidjeli loptu u mreži. Nadu Slavenu je donio Ivan Pulić u 80. minuti kad je Šmanjkovu povratnu loptu savršeno pospremio u dalji kut Croatijinog golmana. Par minuta nakon toga priliku je imao i Toni Mostahinić, ali je njegov udarac glavom završio malo preko gola. Da ne ispadne da je samo Slaven slagao prilike u drugom poluvremenu, imali su i domaći svojih prilika. To su uglavnom bile posljedice toga što se Slaven, u želji da postigne gol, više otvorio, pa su domaći dolazili u prilike iz kontri i jedan na jedan, ali je Kapetanić nekoliko puta dobro intervenirao, i spriječio veće vodstvo domaćih.

Sljedeće kolo je Slaven slobodan, a zanimljivost je da je Pulić sedmi strijelac za Slaven ove sezone, a isto toliko je Slaven i dao golova.

Tablica lige nakon 5. kola je: 1. Župa dubrovačka ima 13 bodova, 2. Maestral 11, 3. Slaven 9, 4. Croatia 8, 5. ONK Metković 8, 6. Gusar 7, 7. Orebić 7, 8. Jadran 1929 5, 9. Grk 4, 10. Konavljanin 4, 11. Žrnovo 3, 12. Hajduk 1932 2, i 13. Omladinac 1. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gabrile, 09.10.2016.

Croatia - Slaven 2:1 (1:0)

Croatia: Marko Grgurević, Kristijan Čižek (od 65' Marin Žanetić), Nino Njire (od 68' Pero Njire), Frane Lojić, Dominik Žarak, Tomislav Marinović, Mario Mostina, Borna Tikvica (od 80' Petar Matana), Mareo Vodopić, Pero Ševo, Josip Zadro
Trener: Ivica Zadro

Slaven: Pero Kapetanić, Baldo Perak, Matej Grgić (od 15' Paulo Vukić, od 68' Ivan Pulić), Tomislav Grubešić, Toni Mostahinić, Pero Macan (od 60' Antonio Čupić), Marino Zalokar (od 50' Ivo Kovačević), Antun Šmanjak, Jurica Ljubenko, Jurica Ivanković, Ivo Mostahinić (od 73' Hrvoje Šimičić)
Trener: Ante Volarević

Suci: Željko Andričić, Neven Tomičić, Mario Njerš

Strijelci: 1:0 Tomislav Marinović - 24', 2:0 Mario Mostina - 47' (11m), 2:1 Ivan Pulić - 80'