Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.10.2016

Slaven - Hajduk 1932 3:0

Velika pobjeda Slavena na Gnjilama u četvrtom kolu, visokih 3:0 protiv jako dobrog Hajduka. Iako su gosti iz Vela Luke došli sa samo dvije zamjene, i s dosta mladom ekipom, po kiši i ne baš idealnom terenu prikazali su lijepu igru, ali im je falilo malo sreće. S druge strane, domaći su igrali dobro, čvrsto i vrlo angažirano, što je na kraju i rezultiralo ovako visokom pobjedom.

Od prve minute je Slaven krenuo po brzi pogodak, i zamalo nije i uspio već u drugoj minuti. Baldo Perak je probio po desnoj strani i idealno nabacio, Antun Šmanjak najviše skočio i odlično pucao glavom, golman Surjan još bolje obranio, a Ivo Mostahinić odbijenu loptu poslao malo preko gola. U devetoj minuti se Pavo Kuliš odlično oslobodio, i idealno uposlio Antuna Šmanjka, koji je izbjegao zaleđe, rutinski zaobišao golmana i pospremio loptu u mrežu za 1:0. Nastavili su domaći napadati, pa je u 15. minuti nakon kornera i odbijene lopte, s ruba šestanesterca Ivo Mostahinić lijepo naciljao, ali je pogodio stativu. Nakon toga su se gosti malo po malo sve više oslobađali, i dolazili pred gol Kapetanića i stvorili dvije vrlo izgledne prilike. U 25. minuti su se pred Slavenovim golom našli dvojica napadača Hajduka, i nakon kratkog dodavanja izgledalo je da nema spasa, ali je nakon požrtvovnog uklizavanja nekoga iz domaće obrane lopta pogodila u glavu, iako su gosti tražili igranje rukom i najstrožu kaznu. U 31. minuti još čišća situacija, nakon nabačaja s desne strane, na drugoj stativi je sam ostao gostujući napadač i mogao je birati gdje će pucati, a na kraju je pucao visoko preko gola.

Dobro je došla Slavenu pauza u poluvremenu, da se malo poslože i vrate u svoj ritam. A u svoj ritam su se vratili već nakon dvije minute igre u nastavku. Pavo Kuliš je smirio loptu za Šmanjka, a on je odigrao povratno Kulišu koji je s vrha šesnaesterca preciznim, iako ne baš jakim udarcem, povećao rezultat na 2:0. To je bio i odlučujući trenutak, jer nakon primljenog drugog gola gosti nisu bili toliko opasni, a domaći su više-manje kontrolirali igru. Prema kraju su gosti još više pali u igri, pa su se otvarale prilike Slavenu, a najveću je propustio Ivo Kovačević kad je za koji centimetar zakasnio na odlični ubačaj Peraka s desne strane. Ipak, do promjene rezultata je došlo 5 minuta prije kraja, Jurica Ivanković je vidio istrčalog Surjana, i odlučio se za lob. To je napravio savršeno i postavio konačnih 3:0.

Treća pobjeda za redom nas jako veseli, kao i sve bolja igra Slavena. Na žalost, prošlo kolo smo preskočili izvještaj, pa samo kratko, s Lastova su se naši vratili sa sva tri boda, pobjedu od 0:1 protiv Omladinca je donio joker s klupe, Ivo Kovačević. S jučerašnjim pogotcima sad ih je ukupno 6, a zanimljivost je da ima isto toliko i strijelaca. Sljedeće kolo je lokalni derbi, igramo u nedjelju protiv Croatije u Gabrilima.

Tablica lige nakon 4. kola je kako slijedi: 1. Župa dubrovačka ima 10 bodova, 2. Slaven 9, 3. Maestral 8, 3. Gusar 7, 5. Croatia 5, 6. ONK Metković 5, 7. Orebić 4, 8. Konavljanin 4, 9. Grk 4, 10. Žrnovo 3, 11. Hajduk 1932 2, 12. Jadran 1929 2, i 13. Omladinac 1. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 02.10.2016.

Slaven - Hajduk 1932 3:0 (1:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Matej Grgić (od 50' Jurica Ivanković), Pavo Kuliš (od 87' Ivan Pulić), Tomislav Grubešić, Toni Mostahinić, Baldo Perak, Antun Šmanjak, Ivo Mostahinić, Pero Macan (od 87' Željko Batista), Jurica Ljubenko (od 60' Ivo Kovačević), Paulo Vukić (71' Marino Zalokar)
Trener: Ante Volarević

Hajduk 1932: Nikola Surjan, Emil Oreb, Goran Gugić, Ivan Maričić, Damir Gugić, Hrvoje Žuvela, Marko Andreis, Igor Žuvela (od 86' Kristijan Prižmić), Ivan Šeparović, Dean Gugić, Hrvoje Gugić (od 86' Rino Žuvela)
Trener: Eldo Žuvela

Suci: Renato Lacić, Hrvoje Orešković, Vinko Barešić

Strijelci: 1:0 Antun Šmanjak - 9', 2:0 Pavo Kuliš - 47', 3:0 Jurica Ivanković - 85'