Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 15.08.2016

"Jugend" pobjednici turnira, "Još i sad" drugi, "Đuro Išov & Mijo Veliki" treći

Završen je turnir "Gruda Open 2016", pobjednici desetog izdanja su ekipa "Jugend" - Đuro Trković, Karlo Pali i Mujo Zahirović! U finalu su pobijedili "Još i sad" - Ante Bratoš, Perica Saulačić i Alen Radelj. U borbi za treće mjesto bolja je bila ekipa "Đuro Išov & Mijo Veliki" - Toni Mostahinić, Ivo Mostahinić i Đuro Mastajinić, koji su pobijedili "Čejad" - Antonio Mulja i Matej Magud.

Prošlo je malo više od 24 sata, dojmovi su se slegli, pa možemo napisati i lagani osvrt.

Finalna večer je očekivano donijela i najviše uzbuđenja, ali i možemo slobodno reći najljepše mečeve, i to pred prepunim gledalištem. U prvom dijelu večeri gledali smo dva polufinalna susreta. Prvi su na teren izišli "Jugend" i "Čejad" u 20:00, i "Jugend" je odnio pobjedu 3:0, ali nije bilo tako jednostavno kao što izgleda. Svaki set je bio krajnje neizvjestan, i lako se moglo dogoditi da pokoji set uzme i "Čejad". Ipak "Jugend" su pokazali zašto su od samog početka favoriti i bili su dovoljno smireni da svaki set privedu kraju u sovju korist.

Nakon njih u 21:00 drugi polufinalni meč između "Još i sad" i "Đuro Išov & Mijo Veliki", odličan susret pun nervoze i neizvjesnosti, a pobjednika i drugog finalistu smo dobili tek u petom setu, u kojem su "Još i sad" bili ipak mirniji i iskoristili greške suparnika.

Iako je pauza između drugog polufinalnog meča i meča za treće mjesto trebala biti malo duža, zbog dužine drugog polufinala nije bilo puno vremena, ali ipak su se ekipe uspjele malo odmoriti i pribrati za ovaj najmanje popularan meč. "Đuro Išov & Mijo Veliki" su nakon nesretnog poraza u polufinalu tražili satisfakciju, i dobili su je, ali opet u pet setova. "Čejad" su se trudili i dali sve od sebe, ali u zadnjem setu im je ponestalo snage i koncentracije.

I na kraju, u 23:30 u finalnom meču su se ogladale dvije najbolje ekipe - "Jugend" i "Još i sad" su priredili jedan od najljepših mečeva turnira, s mnogo prelijepih poteza i poena, što je mnogobrojna publika znala prepoznati i nagraditi pljeskom. Iako rezultat 3:0 sugerira da su "Jugend" lako dobili, to nije ni blizu stvarnosti, za svaki poen su se morali dobro potruditi jer su i "Još i sad" iskusna ekipa koja svakako zna znanje. Ipak, pet setova u polufinalu, a i činjenica da su malo stariji im nije išlo u prilog, tako da više od drugog mjesta nisu mogli.

Nakon finalnog meča uslijedila je svečana dodjela raznoraznih nagrada, od najsimpatičnije ekipe, a to je ekipa čija slika na facebooku ima najviše lajkova (Pumpauz), najoriginalnija ekipa (Leteće Pantagane), najbolje čilipske ekipe (Braća Bryan), najbolje ženske ekipe (Tim Smirnoff), naj fer ekipe (Bamboocha), a nakon toga su uslijedile i nagrade za četvrto, treće, drugo i prvo mjesto. Nakon svečanosti dodjele, večer se nastavila uz zabavu i DJ Branu do kasnih noćnih (ili ranih jutarnjih) sati.

Donosimo vam i par slika s finalne večeri, dok će se veći broj slika za dan-dva moći pogledati u fotogaleriji, a u video galeriju ćemo isto tako dodati sve video zapise s finalne večeri, jer kao što znate, imali smo i uživo prijenos preko facebooka.

Na kraju zahvaljujemo svima koji su nas podupirali, svim sponzorima, svim ekipama na sudjelovanju, kao i svim gledateljima koji su dolazili svaku večer uživati u ovoj jedinstvenoj manifestaciji. I, naravno, vidimo se dogodine!