Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 09.07.2016

Gruda Open 2016 - veliki povratak!

Po internetu se već danima priča, krenule su najave na sve strane, radovi na i oko terena su već u poodmakloj fazi, pa red je da konačno objavio najavu i na našem portalu - turnir u nogotenisu Gruda Open se vraća! Nakon dugih sedam godina ponovo će na Grudi umijeće u ovoj pradavnoj vještini prebacivanja lopte odmjeriti brojni parovi iz Konavala, pa i šire. Vjerujemo kako su svi upoznati o kakvom je točno turniru i sportu riječ, pa i oni koji su tad bili mali ili se nisu još ni rodili sigurno su se naslušali priča svojih starijih.

Ukratko za uvod, Gruda Open je tradicionalni ljetni turnir u nogotenisu koji se održava na Grudi krajem srpnja i početkom kolovoza. A sam nogotenis (ovaj naš) je sport u kojem se na smanjenom teniskom terenu lopta prebaciva nogama preko mreže. Postoji to i kao pravi sport, ima i svoj savez (i hrvatski i svjetski), ali mi na Grudi to igramo po malo drugačijim pravilima. Jer ipak, igra se igrala na betonu ispred Doma, na rivi u Moluntu, preko bilo kojeg puta s dvije trake (crta je bila sredina terena), a kad ju je i tko prvi počeo igrat... to nitko ne zna. I sad da nama netko sa strane određuje kako se igra.. ma dajte! Mi to znamo najbolje!

Turnir počinje 22.07. i trajat će dok ne završi, okvirno dva tjedna. Prve utakmice u danu će se igrati od 20:00 sati, pa onda svako po ure. Prijave za turnir se ispunjaju u kafićima na Grudi: Zora, Pergola, Belmondo; u Moluntu: Kantor; u Pridvorju: Mali; u Čilipima: Sierra; u Cavtatu: Samba; u Dubravci: B&S. Prijava je 100kn po ekipi, a ekipu čine dva igrača i jedan zamjenski. Sva pravila su dostupna na donjim linkovima. Uz bogate nagrade za prva tri mjesta, tu je i bogat zabavni program za publiku, a bit će i jela i pića, sve što trebati napraviti je - pojaviti se!

Ove godine turnir se neće igrati ispred Doma Kulture, zbog toga što je prostor za teren skraćen u korist povećanja pozornice, po nama bez prave potrebe, pa je odlučeno da teren (koji smo nedavno spominjali) iza škole i dvorane napokon dobije svrhu. U organizaciju se uključilo mnoštvo mladih i uz puno više sredstava nego što je bilo na ijednom prethodnom turniru napravit će najbolji Gruda Open turnir u povijesti, i nadamo se održati tradiciju i dalje!

A sad malo o povijesti. Na Grudi se turnir počeo igrati još 1999. i igrao se bez prekida sve do 2005., pa je opet bio 2007. i zadnji put 2009. Na igralištu ispred Doma Kulture (koje je još ocrtano) do kasnih noćnih sati tijekom dva tjedna su se odigravali susreti, a pobjednika turnira je bilo malo, Bebači su osvajali turnir najviše puta - čak 6, a dva puta je to pošlo za rukom ekipi Ajde lezi.

Od 2001. godine na našem portalu su se uvijek pratile novosti, ekipe, raspored utakmica i rezultati, a tako će biti i ove godine. Na adresi www.gruda.org/grudaopen/ moći ćete pratiti sve aktualnosti vezane za nogotenis na Grudi. Sama stranica je u završnoj fazi dorade za novo natjecanje, pa su tako trenutno vidljivi podaci iz 2007. godine, a u punoj funkciji će biti nakon izvlačenja parova.

Uz naš portal, svakodnevno se objavljuju najave, reklame, tekući radovi, šale, detalji iz povijesti i na službenoj facebook stranici www.facebook.com/GrudaOpen/, pa ako već ne pratite - što čekate?