Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 23.05.2016

Prvi pljesak 2016 - Matea Novak nova konavoska zvijezda

Na sinoć održanom tradicionalnom svekonavoskom pjevačkom natjecanju Prvi pljesak, odnedavno poznatijem kao Konavle ištu zvijezdu, prvo mjesto je osvojila Matea Novak, a nagradu je dobila za svoju izvedbu pjesme "Ima jedan svijet" od grupe Stijene. Inače, ova je pjesma vrlo zahtjevna i popularna na natjecanju, i onaj tko je otpjeva dobro, gotovo uvijek odnosi pobjedu. Drugo mjesto pripalo je Karmen Bogdanović za pjesmu "Mas que dos" (Violetta), dok je treće mjesto zauzela Antonela Katušić s popularnom "vampirskom" pjesmom Christine Perri "A Thousand years".

U prepunom Domu kulture na Grudi još su nastupili i Laura Zalokar, Petar Grmoljez, Antea Jurić, Lara Leitao, Petra Mujo, Josipa Reškovac, Petra Banac, Katarina Drobac, Lukša Prokurica, Tonka Bušković, Dora Memed, Marija Mujo, Anja Klečak, Marijana Bušković, Matea Vragolov, Lara Viktorija Ilić, Petra Šmanjak, Martin Mileta i Nika Mujo. Za sve njih glazbenu podlogu je osigurao na klavijaturi Frano Šmanjak, a voditelj programa je bio Toni Čeović.

Stručni žiri koji je ocjenjivao natjecatelje je bio u sastavu Ivica Puljić, Ivo Cvjetković, Patricija Kovačević, Ivo Letunić i Niko Pendo, a kao što smo već i pisali, organizatori ovog tradicionalnog događaja su (isto tako tradicionalno) Društvo Naša Djeca, OŠ Cavtat i OŠ Gruda. Nadamo se da će se ova predivna tradicija koja traje više-manje 40 godina nastaviti i dalje, dok god ima lijepih malih konavoskih glasova.