Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 16.05.2016

Slaven - Župa 1:0

Nova pobjeda Slavena na domaćem terenu uz prikazanu odličnu igru, bacila je u drugi plan događaje od prošlog vikenda. "Koje događaje?", pitate se, "Pa nije ništa pisalo na našem omiljenom portalu!". Istina, nije ništa pisalo jer nas je bilo previše sram, na gostovanje u Orebić Slaven nije pošao jer se nisu mogli skupit. I više nećemo o tome, nego o odličnoj i lijepoj nogometnoj predstavi koju je Slaven pokazao protiv dobre, ali ne dovoljno dobre Župe.

Slaven je dominirao terenom od početka do kraja, imao više od igre, više prilika, pokazali su domaći igrači puno više želje i htijenja nego u dosadašnjim utakmicama. Takav pristup se morao odraziti i na rezultat, minimalna pobjeda mogla je biti i veća, ali i ovako su tri boda ostala na Grudi. Ipak, prvu pravu (i svoju jedinu) priliku na utakmici su imali gosti, iz slobodnog udarca, ali je Mate Čirjak odlično obranio. S druge strane, Tikvica s desne, Ševo s lijeve strane, a po sredini Grubešić i Čupić su pokušavali prema golu Franića, ali bez prave završnice, iako su u par navrata bili samo korak od završnog udarca. Trud je nagrađen u 34. minuti, nakon odličnog kornera Tikvice, lopta je preletila Pulića, a iza njegovih leđa ju je dočekao Ševo i glavom zabio za vodstvo.

Drugo poluvrijeme je donijelo još bolju igru domaćih, i već u prvih 6-7 minuta dvije prilike, ispred Franića su izlazili redom Tikvica, pa Grubešić, ali je oba puta golman gostiju bio bolji. U istom trendu je nastavio i Čupić, ali je njegov slab udarac opet obranio Franić. Zatim je Tikvica izvozao cijelu obranu gostiju, izašao sam ispred Franića, i izabrao najgore rješenje - pucao je ravno poluvisoko što je golman gostiju lako obranio. Redale su se i dalje prilike, a zamjene koje je Bijedić (danas s tribina, umjesto s klupe) uveo su činile dodatni nered među gostima, pa su svoje prilike imali i Ivo Mostahinić i Trković, ali do kraja se ipak rezultat nije mijenjao.

Vrijedna tri boda su sjela na konto Slavena, i što je jako žalosno, osigurala su Slavenu opstanak. Žalosno jer govorimo o lanjskom prvaku.

Pobjeda je donijela pomak na tablici za jedno mjesto: 1. GOŠK ima 54 boda, 2. Gusar 37, 3. Croatia 37, 4. Metković 35, 5. Župa dubrovačka 31, 6. Konavljanin 29, 7. Orebić 24, 8. Slaven 23, 9. Hajduk 1932 23, 10. Maestral 22, 11. Jadran 1929 20, 12. Grk 18. Zadnje 22. kolo je na redu sljedeće nedjelje, Slaven je gost u Čilipima, pa eto blizu nam je za poć, a možda kapne i koji bod, vidjet ćemo. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 15.05.2016.

Slaven - Župa dubrovačka 1:0 (1:0)

Slaven: Mate Čirjak, Ivan Pulić, Paulo Vukić, Mato Šimunović, Toni Mostahinić, Baldo Perak, Pero Macan, Borna Tikvica, Pero Ševo (od 81' Ivo Mostahinić), Antonio Čupić (od 85' Željko Batista), Tomislav Grubešić (od 77' Đuro Trković)
Trener: Admir Bijedić

Župa dubrovačka: Darko Franić, Marko Šečer, Mario Bartulović, Petar Kraljić (od 58' Goran Smolčić), Vlaho Bender, Velimir Kajba, Ante Kovačić, Božo Raguž, Matej Nađ (od 79' Ivan Puljić), Nikola Đurić, Stipe Matešan
Trener: Josip Papić

Suci: Željko Andričić, Mario Njerš, Hrvoje Orešković

Strijelci: 1:0 Pero Ševo - 34'