Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 10.04.2016

Slaven - Grk 1:2

I ove nedjelje na Gnjilama razačaranje. Grk je do ovog kola bio zadnja ekipa na tablici, i nekako smo se nadali da je to pravi gost za povratak u igru, da bi Slaven napokon mogao nekoga i pobijediti. Kad ono - ništa. Ne samo da nije pobijedio, nego su u Potomje gosti odnijeli sve bodove, a domaće ostavili u još većim brigama.

Na samom startu gosti su se postavili napadački i agresivno, i to je valjda malo zbunilo domaće. Ipak, prvi udarac na gol je imao Grubešić u 5. minuti. Par minuta nakon toga, nakon nabačaja s desne strane sam pored domaće obrane je skočio Mataga i glavom pogodio donji kut Čirjakovog gola. Nisu tu gosti stali, imali su još pokušaja, ali je dva puta dobro branio Čirjak, a jednom je gol Slavena spasila prečka. S druge strane, nije ni Slaven bio baš bez napada, ali je napad zato bio bez ideje. Ipak, u 23. minuti je Grubešić sa 16 metara lijepim udarcem u donji desni kut golmana Grka završio solo akciju i vratio stvari na početak.

U drugom poluvremenu je Slaven izgledao dosta bolje nego u prvih 45 minuta, ali ovaj put uz malo nesreće i nespretnosti, ni sudačke odluke nisu išle na ruku, pa je tako Slaven i zabio gol, ali je poništen jer je kao lopta prije prešla gol-aut liniju, iako smo svi dojma da nije. Pa i neka igranja rukom gostiju u svojem šesnaestercu suci nisu vidjeli i tako dalje. Kako je Slaven sve karte bacio u napad, tako su gosti pokušavali iz kontri, i bili su dobri, ali opet je Čirjak spašavao. Ipak, ni on nije uspio ništa kad je nakon pogreške Vukića iskusni Salacan ukrao loptu i pogodio suprotni kut za konačnih 1:2. A do kraja je Slaven imao još prilika, Antonio Čupić je pucao malo pored gola, pokušavali su i Grubešić i Tikvica i Šmanjak, ali bez uspjeha.

Kad su se već zaredali loši rezultati, došlo je vrijeme da se za Slaven i na tablici nešto promijeni, naravno na lošije: 1. GOŠK ima 41 bod, 2. Gusar 27, 3. Metković 25, 4. Croatia 25, 5. Župa dubrovačka 24, 6. Konavljanin 22, 7. Maestral 22, 8. Orebić 18, 9. Hajduk 1932 17, 10. Slaven 16, 11. Grk 15, 12. Jadran 1929 14. Sljedeće nedjelje smo opet na Gnjilama, dolazi nam Hajduk iz Vela Luke, ne nadamo se više ničemu. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 10.04.2016.

Slaven - Grk 1:2 (1:1)

Slaven: Mate Čirjak, Ivan Pulić, Paulo Vukić (od 83' Željko Batista), Ivo Mostahinić (od 76' Ivo Kovačević), Toni Mostahinić, Antun Šmanjak, Borna Tikvica, Tomislav Grubešić, Antonio Čupić, Mato Šimunović, Pero Macan
Trener: Admir Bijedić

Grk: Ivan Utovac, Marin Mataga (od 60' Marko Šanje), Ivan Šutalo, Antonio Ivanković, Marijan Marčinko (od 72' Dario Grljušić), Roko Radović, Sandro Salacan, Marko Tolj (od 50' Dario Matić), Marko Utovac (od 90' Marin Rudan), Jure Tomić, Ivan Šanje
Trener: Božo Daničić

Suci: Renato Lacić, Anita Nenada, Mario Njerš

Strijelci: 0:1 Marin Mataga - 10', 1:1 Tomislav Grubešić - 23', 1:2 Sandro Salacan - 80'