Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 02.04.2016

GOŠK - Slaven 3:0

U prvoj utakmici 15. kola Prve ŽNL na Lapadu GOŠK je bio bolji od Slavena 3:0. Očekivana pobjeda lidera prvenstva, iako rezultat sugerira da je to bio rutinski posao za domaće, nije baš bilo tako jednostavno. Imao je i Slaven svojih prilika, a ni domaći nisu bili baš toliko uvjerljivi, ali su na kraju potpuno zasluženo slavili.

Od početka je bilo jasno tko je danas bio favorit, i tako su se posložile stvari i na terenu. GOŠK je imao inicijativu, bolje kontrolirao sredinu i više imao loptu u nogama. Par puta su lagano zaprijetili prema golu Mate Čirjaka, a s druge strane dva pokušaja Slavena, oba visoko preko gola. U 20. minuti Torbarina je lijepo ostavljenu povratnu loptu s desetak metara iskosa još ljepše pospremio u suprotni kut za 1:0. Do kraja poluvremena se nastavilo u istom stilu, a u zadnjoj minuti prvog dijela, nakon ubačaja s desne strane lopta se odbila do ruba šesnaesterca, a na nju je natrčao Čikato i zabio eurogol - prekrasan pogodak u same rašlje.

Prvu priliku na početku drugog dijela je imao Grubešić za Slaven, a nakon par minuta Dragić je u kontri iskoristio tromost Slavenove obrane i između dvojice izašao sam ispred Čirjaka i poentirao za 3:0. Lagana premoć domaćih je trajala još nekih 15-ak minuta, a nakon toga kao da je i jednima i drugima nestalo snage, pa su se tek tu i tamo znale napraviti nekakve poluprilike, ili neki pokušaji iz kornera. Do kraja smo zabilježili još samo jednu ozbiljnu situaciju pred golom Slavena, ali je Čirjak odlično izašao u šut Berkoviću i spasio svoju mrežu.

Pošto je ovo za sad jedina utakmica 15. kola, na tablici nema promjena u poretku, a prava tablica će se znat tek sutra: 1. GOŠK sa 38 bodova, 2. Gusar 24, 3. Croatia 24, 4. Metković 24, 5. Konavljanin 21, 6. Župa dubrovačka 20, 7. Maestral 19, 8. Slaven 16, 9. Orebić 15, 10. Hajduk 1932 14, 11. Jadran 1929 11, 12. Grk 9. Sljedeće nedjelje na Gnjilama gostuje Grk, nadamo se povratku u dobre rezultate i jednoj lijepoj pobjedi protiv zadnje ekipe prvenstva. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Dubrovnik, 02.04.2016.

GOŠK - Slaven 3:0 (2:0)

GOŠK: Dalibor Kristić, Ante Ivanišević, Frano Mrđen (od 79' Josip Tomičić), Nemanja Mijodanić (od 72' Ivan Milić), Antonio Dragić, Pero Grbić, Maro Kalauz (od 74' Bruno Berković), Zvonimir Čikato, Lovro Butoac, Karlo Torbarina, Nedo Ereš
Trener: Milan Petrović

Slaven: Mate Čirjak, Baldo Perak, Ivo Mostahinić (od 65' Marko Radin), Antun Šmanjak, Božo Boras (od 46' Željko Batista), Admir Bijedić, Tomislav Grubešić, Pero Macan, Mato Šimunović, Borna Tikvica (od 46' Marino Zalokar), Pero Ševo
Trener: Admir Bijedić

Suci: Željko Andričić, Nikša Dominiković, Mario Njerš

Strijelci: 1:0 Karlo Torbarina - 20', 2:0 Zvonimir Čikato - 45', 3:0 Antonio Dragić - 51'