Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 14.03.2016

Uprizorenje živog križnog puta na Grudi FOTO/VIDEO

U petak, 11. ožujka 2016. u 18:00, mladi župe Presvetog Trojstva zajedno s velečasnim Josipom Mazarekićem su priredili svojim sumještanima prikazanje križnog puta. Postaje križnog puta kroz Grudu bile su prikazane od župne crkve, gdje se započelo s uvodnom molitvom našega župnika, do križa na krugu, ispred OŠ Gruda, koji je oživio jeruzalemsku Golgotu.

Uslijedili su padovi pod težinom presvetog križa i susreti s Majkom Marijom i žalosnim jeruzalemskim ženama, a cijeli križni put korizmenim je napjevima pratio mješoviti župni zbor.

Odličnom glumom i kostimima koji su jako sličili odjeći iz Isusovog vremena, mladi su uprizorili 14 postaja križnog puta te tako približili patnje i muku Isusa Krista okupljenim vjernicima. U pripremi kostima i prizora pomogli su brojni župljani.

Procesija kroz Grudu bila je veličanstvena, kao što možete vidjeti u fotogaleriji koju je uslikala Marijana Trojan i Toni Mostahinić sa dronom, koji je ujedno i snimio dio procesije iz zraka što možete vidjeti u video isječku u našoj produkciji.