Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 07.03.2016

EKSKLUZIVNO - Star Wars će se snimati na Grudi!

Kao što vjerojatno već i sami znate, jer zna cijeli svijet, Star Wars je stigao u Dubrovnik, dakle epizoda VIII (8, osam), odnosno nekoliko scena iz nadolazećeg filma, će biti snimane u Dubrovniku od 9. do 16. ožujka, znači već ove sedmice. Set za snimanje je već namješten i snimat će se po Starom Gradu i na Banjama u kasnim popodnevnim i noćnim satima. Po pričama Dubrovnik bi trebao predstavljati Ahch-To, planet na kojemu je nađen Luke Skywalker u epizodi VII (7, sedam), ali to nije potvrđeno, a kad, i ako, bude potvrđeno saznat ćete na raznoraznim gradskim portalima.

Ono što je nas posebno zainteresiralo je mogućnost snimanja koje scene izvan Grada, točnije - na Grudi (A đe drugo? Inače ne bi uopće pisali o ovome). Naime, iz izvora bliskih našim izvorima smo čuli neke glasine koje vjerujemo da su istinite. Sad, sigurno vas sve zanima zašto baš na Grudi, i đe bi se uopće na Grudi moglo snimat išta znanstveno-fantastično? Samo čitajte dalje...

Dakle, ekipa producenata i scenarista Star Warsa je već par dana u Dubrovniku i kao pravi profesionalci, odlučili su se malo informirati o okolici, događanjima i ljudima. Naša objava na facebook stranici iz 12. mjeseca prošle godine, kad je bila premijera epizode VII (7, sedam) im je očito privukla pažnju, pa su u svom obilasku okolice posebnu pažnju posvetili Grudi. I tako su se neki dan odlučili malo prošetati po dubrovačkoj okolici, i posjetili su tu Grudu gdje očito žive veliki fanovi. Za uspomenu su htjeli kupit koju bocu vina pa su odlučili svratit u Dubrovačke Podrume (čitaj na vinariju – u daljnjem tekstu jednostavno vinarija) i čim su skrenuli za vinariju - ostali su šokirani i veoma ugodno iznenađeni dizajnom Grudske vinarije! Odmah se rodila ideja da bi tu mogli snimiti scenu koju su prvotno planirali snimiti negdje drugo, ne znam, u Albaniji.

Kako doznajemo, vinarija bi bila jedno od tajnih sjedišta zlokobnog Prvog Reda, na zasad još neimenovanom planetu (mi predlažemo Grudensburg). Sad nagađamo, ali možda bi baš vinarija mogla igrati ključnu ulogu u cijelom filmu. U daljnjem tekstu ćemo se malo dotaknuti VII. (7., sedmog) nastavka ove sage, tako da onaj tko nije čito sedmicu (7, VII), oprostite gledao, neka odmah ferma čitat jer će bit malo spojlera, pritom ne mislimo na one uglavnom ružne plastične bokune kojima pojedinci "uljepšavaju" svoje limene ljubimce nego mislimo na spojler (ili spoiler) koji označava "opis zapleta, odnosno raspleta radnje nekog književnog djela, filma, TV serije ili videoigre, čije prerano otkrivanje smanjuje ili potpuno oduzima svaki eventualni užitak neupućenom čitatelju, gledatelju ili igraču"wikipedia!

Da se vratimo na temu, na kraju Star Warsa iliti Zvjezdanih Ratova odnosno Ratova Zvijezda epizode broj VII (7, sedam) naziva "The Force Awakens" iliti "Sila Se Budi" (koji prijevod) sjedište odnosno baza Prvog Reda – Starkiller Baza biva uništena od strane Pokreta Otpora (ne, ovdje ne mislimo na pokret otpora iz serije 'Allo 'Allo), ali izgleda da su Kylo Ren, General Hux i Phasma nekako preživjeli napad na Starkiller Bazu i šuška se da bi baš vinarija (mi ćemo je zvat baza Grudensburg) mogla bit to tajno skrovište gdje su se oni utaborili i gdje se rekuperavaju za epizodu VIII (8, osam).

Hm... veoma zanimljiv i vrlo moguć scenarij, ma zamislite samo da uvodna scena za Star Wars VIII (8, osam) bude naša grudska vinarija i to kao baza Grudensburg, tajno skrovište Prvog Reda na kojemu Kylo Ren ojačava svoje snage i gdje se priprema napad na Pokret Otpora. Fantastično! Pripremili smo i ilustraciju kako mi zamišljamo da bi to moglo izgledati.