Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 27.02.2016

Što ima novo?

Nakon dva i po mjeseca pauze, odlučili smo se malo aktivirat. Ako ste po naslovu pomislili da ćemo sad pisat što se sve novo dogodilo od kad se nismo javili, prevarili ste se. Razlog tome je više nego jednostavan, a to je - skoro ništa se i nije dogodilo. Nije da baš nije bilo ništa, zato smo i napisali "skoro", ali u usporedbi s prethodnim godinama jako, jako malo. A to nešto što se i događalo, pa recimo da se nitko nije potrudio dojaviti ili poslati što slika, napisat nešto ukratko, kao što su znali neki prije, pa da mi to objavimo. Kad imamo svoje poslove, i privatne obaveze (i prinove), nemamo baš vremena obilazit okolo.

Pa recimo, naprimjer, što se nije događalo. Ove zime nije bilo nikakvih aktivnosti oko Božića (opet skoro, bile su žive jasle, koje su već postale tradicija, don Josip sa suradnicima to odradi kako treba, samo mi nismo bili tu), znači nije bilo šatora, klizališta, sajma, ono što je najtragičnije - nije bilo ni zabave, Belana ili bilo koga drugog, ma kao vrhunac - skoro da nije bilo ni ukrasa na vanjskoj rasvjeti! Sve ovo čega nije bilo je uglavnom posljedica onoga čega nikad nema - para. U ovom slučaju, općine koja je do sad pomagala (kao što i treba). Umjesto za narod, ljude i zabavu, pare su pošle uglavnom u izgradnju Doma, znamo kojega. Napravljen dom, potrošene pare, a dom ne radi. I nema para za ništa drugo. I nikome ništa.

A sad da ne bude sve skroz crno, bilo je tu nekakvih aktivnosti, u dvorani dječja nogometna liga, u školi se vazda ponešto događa, što nam znači da se većina događaja vrti oko djece, a to je fantastično, jer na njima je budućnost i ako se na pravi način od malena aktiviraju i nauče ne bit pasivni, bit će svima bolje.

Ono što smo inače redovito pratili, i pratit ćemo i dalje je nogomet, konkretno Slaven, pa ćemo obilazit utakmice, slikavat, objavljivat izvještaje. I to već od sutra, kup utakmica protiv Župe na Gnjilama, u 14:30. Prvenstvo počinje 13.03., prvo igramo doma protiv Maestrala.

Toliko za sad od nas, nadamo se da ste pročitali do kraja, i da vam je možda palo na pamet kad znate za nešto novo - da nam se javite.