Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 22.11.2015

Slaven - Konavljanin 5:0

Serija dobrih utakmica Slavena se nastavila i danas na Gnjilama, u jednoj maestralnoj predstavi susjedi iz Čilipa su ispraćeni sa finih, lijepih, okruglih pet golova u mreži. Nakon pobjede u Župi postalo je jasno da su dani loših rezultata iza nas, i da se Slaven polako vraća u lanjsku pobjedničku formu. To se i više nego potvrdilo protiv Konavljanina, uz visoku pobjedu jednako važno je i što su angažman igrača i igra bili na jednako visokom nivou, pa su gosti koji su do ovog kola bili lider na tablici, tek u jedan-dva navrata uspjeli opasnije priprijetiti golu Slavena. A Slaven je s druge strane ima još nekoliko prilika, i jednu prečku, pa je za Čilipjane još i dobro što se broj golova u mreži zaustavio na samo pet.

Krenulo je sa početnim odmjeravanjem snaga, prvih desetak minuta se uglavnom igralo po sredini, a u 14. minuti je Antonio Čupić lijepo iznio loptu sa svoje polovice, idealno uposlio Iva Mostahinića koji je svoj odlični prodor završio na najbolji mogući način. Rani pogodak je dobro došao, oslobodili su se domaći i nastavili s napadima. U 31. minuti je Tomislav Grubešić odličnim udarcem s desne strane povećao na 2:0, a u 43. i na 3:0 prekrasnim pogotkom s dvadesetak metara.

U nastavku ista slika. Slaven je kontrolirao igru, i stalno napadao, a opet smo morali čekati 15-ak minuta na pogodak. Antun Šmanjak je svoju odličnu utakmicu okrunio četvrtim golom za Slaven u 62. minuti. Pravio je on velike probleme obrani Konavljanina, pa je tako u 70. minuti omeo i zbunio Šečera, koji je pogodio vlastitu mrežu i donio Slavenu još veće vodstvo. Pet minuta kasnije Antonio Čupić nije uspio začiniti svoju odličnu igru, iz blizine je odlično pucao, ali je lopta završila na prečki. U 77. najizgledniju priliku su imali gosti, lopta je već bila zaobišla sve, ali je u zadnji momenat doletio Ivo "Pinto" Mostahinić i s crte loptu izbio u korner.

Velika, visoka i važna pobjeda Slavena. Nakon niza loših utakmica, u zadnjih 3-4 kola se igra dosta popravila, a s njom su došli i rezultati, pa je zato ovo jako važna pobjeda. U konavoskom el-clasicu opet je pobjedu odnio Slaven. Konavljanin na Grudi nije nikad pobijedio u prvenstvenim utakmicama, pa tako ni ove godine. Iako dosta bolje stoje na tablici, to nije nimalo impresioniralo domaće igrače, i zato je ova pobjeda velika. A visoka je zbog pet komada, to je barem jasno.

Jesenski dio prvenstva je s ovim kolom završen. Iako se ima odigrati joše jedna zaostala utakmica (Hajduk - GOŠK), to neće utjecati na Slavenovu poziciju na tablici, a koja izgleda ovako: 1. GOŠK 23 boda, 2. Konavljanin 20, 3. Maestral 19, 4. Metković 18, 5. Župa 17, 6. Gusar 17, 7. Croatia 17, 8. Slaven 13, 9. Orebić 12, 10. Hajduk 1932 8, 11. Grk 8, 12. Jadran 1929 6 bodova. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 22.11.2015.

Slaven - Konavljanin 5:0 (3:0)

Slaven: Mate Čirjak, Baldo Perak, Ivo Mostahinić, Toni Mostahinić, Admir Bijedić, Pero Ševo, Antun Šmanjak, Pero Macan (od 72' Paulo Vukić), Antonio Čupić, Tomislav Grubešić, Vlatko Bobanović
Trener: Admir Bijedić

Konavljanin: Mate Boras, Marko Trtoman, Tomislav Odak Blasco, Emerson de Souza Cruz (od 87' Maro Vukorep), Mario Jelavić Mitrović (od 46' Goran Filipović), Toni Miljanović, Leo Bogdanović (od 76' Ivo Zorić), Goran Šorgić, Davorin Krešić (od 70' Marko Beletić), Pero Opušić, Marko Šečer
Trener: Mario Matić

Suci: Mišo Krešić, Luka Liković, Davor Kožul

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 14', 2:0 Tomislav Grubešić - 31', 3:0 Tomislav Grubešić - 43', 4:0 Antun Šmanjak - 62, 5:0 Marko Šečer - 70' (autogol)