Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 08.11.2015

Slaven - Orebić 3:3

Nakon dugo vremena Slaven nije izgubio utakmicu, što nije loše samo po sebi, ali ovaj rezultat je donio samo jedan bod. Iako samo jedan bod u situaciji u kojoj se nalazi ne znači puno, ipak nije za bacit. Više od samog boda veseli pružena igra i broj prilika stvorenih pred golom gostiju iz Orebića. Na žalost, prelako su se primili golovi u prvom poluvremenu i previše se prilika promašilo da bi na Grudi ostala sva tri boda, ali po svemu što smo vidjeli - Slaven je zaslužio ta tri boda.

Prvo poluvrijeme je krenulo da gore ne može. U drugoj minuti iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, i nakon, moramo reći, loše reakcije Kapetanića, gosti su poveli preko Stanišića. Pošto je ove sezone Slaven navikao hvatati rezultat, nije to puno uzdrmalo domaće, pa su vrlo brzo preuzeli inicijativu i to je rezutiralo brzim izjednačenjem. U 8. minuti nakon prodora Bijedića i odlično odigrane povratne lopte, Antun Šmanjak nije mogao promašiti prazan gol. Samo dvije minute kasnije za vodstvo je promašio Antonio Čupić. U svom drugom napadu gosti su, nakon greške Slavenove obrane, došli do vodstva od 2:1, udarcem Tolja sa ruba šesnaesterca. Nakon ovog hladnog tuša nastavila se dominacija Slavena, ali bez pogotka. Pokušavali su Šmanjak, Bijedić, Grubešić, udarcima iz daljine, glavom nakon nabačaja, ali lopta nije htjela u gol. I Pulić je u jednom skoku zasmetao Primiću i lopta je završila u golu, ali je pomoćni sudac označio zaleđe. A onda su gosti povećali vodstvo na 1:3, nakon još jedne greške u obrani, strijelac je bio Ane Kordić. Međutim, da na poluvrijeme ne pođemo sa minus dva pogotka, pobrinuli su se Tikvica, Čupić i Bijedić. Tikvica je lijepo uposlio Čupića, a on odlično probio do gol linije i odigrao povratnu loptu do Bijedića koji je lako zabio za smanjenje na 2:3.

Drugo poluvrijeme je obilježilo još više prilika Slavena, teško ih je sve i pobrojati, ali je zato lako nabrojati prilike gostiju. Jedan udarac je Kapetanić obranio, i još par puta je pokupio loptu u svom prostoru. A goste su od visokog poraza spasili samo sreća i vratar Primić. Od izjednačenja ipak nije bilo pomoći, a ono je došlo tek u 83. minuti. Nakon nabačaja Bijedića, najviši je bio opet Šmanjak, i lijepim golom je donio bod Slavenu. A najveću priliku za pobjedu je propustio Tikvica u 88. minuti, kad se sam prošetao kroz obranu, izvrtio i golmana i na kraju, kod najlakšeg zadatka, lopta mu je samo malo prešla preko noge i završila pored gola. A i Tikvica i Ševo i Bijedić, pa i Šamanjak i Grubešić su se nalazili u prilikama. U jednom napadu lopta se odbila ispod golmana i izišla van, u drugom su gosti škaricama vadili loptu sa gol crte. Jednostavno, nije bilo sreće, a falilo je samo malo za pobjedu.

Na kraju ne možemo biti zadovoljni neriješenim ishodom, nakon svih propuštenih prilika, iako povratak od 1:3 do 3:3 zvuči jako dobro. Kad se pogleda današnji sastav, primjećuje se da je bilo dosta promjena, a to je posljedica najviše kazni igrača ili su bili na drugi način spriječeni. Još se može primjetiti da Slaven nije napravio ni jednu zamjenu, a imao je samo jednog igrača na klupi. Isto jedan podatak za zabrinut se. Možda je na kraju falilo upravo to malo svježine za potpuni preokret?

Uglavnom, tablica nakon 9. kola izgleda kako slijedi: 1. GOŠK 20 bodova, 2. Konavljanin 17, 3. Croatia 16, 4. Župa 14, 5. Metković 14, 6. Maestral 13, 7. Hajduk 1932 11, 8. Orebić 11, 9. Gusar 11, 10. Grk 8, 11. Slaven 7, 12. Jadran 1929 5. U nedjelju Slaven gostuje u Župi, možemo poći pogledat, a uz ovakvu igru možemo očekivati i povoljan rezultat. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 08.11.2015.

Slaven - Orebić 3:3 (2:3)

Slaven: Pero Kapetanić, Ivo Mostahinić, Admir Bijedić, Ivan Pulić, Vlatko Bobanović, Tomislav Grubešić, Pero Ševo, Antonio Čupić, Toni Mostahinić, Antun Šmanjak, Borna Tikvica
Trener: Admir Bijedić

Orebić: Zoran Primić, Tino Franulović, Ivan Antunović, Alen Stanišić, Ivan Bezek (od 72' Blago Roso), Božidar Balić, Ivan Roso, Frano Didović, Petar Tolj (od 63' Ivan Kordić), Josip Nogalo, Ante Kordić
Trener: Željko Čepo/p>

Suci: Emil Tomašević, Marijo Batinović, Jurica Batinović

Strijelci: 0:1 Alen Stanišić - 2', 1:1 Antun Šmanjak - 8', 1:2 Petar Tolj - 13', 1:3 Ante Kordić - 42, 2:3 Admir Bijedić 44', 3:3 Antun Šmanjak 83'

Crveni karton: Tino Franulović - 90' (drugi žuti)