Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 26.10.2015

Slaven - Croatia 0:1

U 7. kolu Slaven je zabilježio još jedan poraz, drugi na Gnjilama, ovaj put od susjeda iz Gabrila. Rezultat i nije baš realan, jedan neriješeni ishod od 0:0 ili 1:1 bi bio pravedniji. Što je tu je, Croatia je bila sretnija i spretnija i na kraju odnijela sva tri boda. Nakon sedam odigranih utakmica Slaven ima samo 6 bodova, samo jednu pobjedu, i svima je potpuno jasno da je prošlogodišnji prvak u velikoj krizi. Što je uzrok i kako se izvući, o tome trebaju odlučivati neki drugi, a ne mi ovdje. Ali, nešto se mora napraviti, krajnje je vrijeme. Krajnje je vrijeme u stvari bilo prije dva kola, sad je već voda došla do grla, jer aktualni prvak je trenutno predzadnji.

Prvo poluvrijeme je bilo baš za 0:0, prvu i jedinu priliku Slaven je imao tek u zadnjoj minuti, nakon fine akcije, čini nam se da je Pero Macan bio u prilici, golman gostiju je odbio loptu, a Pero Ševo je slabo reagirao na taj poklon i poslao loptu preko gola. Inače, prvih 15-ak minuta je bilo prilično izjednačeno stanje na terenu, da bi se nakon toga malo pomalo igra prebacila potpuno na polovicu Croatia, Slaven je imao inicijativu, ali bez prave prilike i udarca na gol.

Drugo poluvrijeme je za razliku od prvog ponudilo puno događanja, prilike su se redale na obje strane, ali je bilo i dosta promašaja. Nakon jednog nedosuđenog faula Slavena u napadu, Croatia je sastavila dobru kontru, po desnoj strani je prema golu krenuo Mateo Vodopić, zaobišao Kapetanića i poslao loptu u mrežu. Nije Slaven stao, kao i inače krenuo je uzvratiti, ali iako su dolazili pred gol Croatie, falila je završnica. Tako su se gosti opet iz jedne odlične kontre našli u poziciji za dotući domaće, ali je Ređepaj sa 2-3 metra povratnu loptu poslao preko gola, nešto što se rijetko viđa. U sljedećoj minuti je zamalo uslijedila kazna, odličan nabačaj na drugu stativu, Bijedić je zakasnio za djelić sekunde. Antun Šmanjak se još dva puta našao oči u oči s golmanom Grgurevićem, ali je Grgurević oba puta izašao kao pobjednik, sačuvao svoju mrežu i vodstvo svoje ekipe do kraja.

Utakmicu su obilježile i još neke čudne sudačke odluke, koje nisu utjecale na rezultat, ali jesu na živce igrača, pa je bilo i dosta nervoze, naguravanja i prigovaranja, a to se moglo i izbjeći.

Uglavnom, tablica nakon 7. kola izgleda još lošije za Slaven: 1. GOŠK 16 bodova, 2. Župa dubrovačka 13, 3. Croatia 13, 4. Metković 11, 5. Konavljanin 10, 6. Gusar 8, 7. Hajduk 1932 8, 8. Maestral 7, 9. Orebić 7, 10. Grk 7, 11. Slaven 6, 12. Jadran 1929 2. U nedjelju Slaven gostuje u Potomju kod Grka. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 25.10.2015.

Slaven - Croatia 0:1 (0:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Baldo Perak (od 74' Božo Čupić), Mario Blažić, Vlatko Bobanović, Toni Mostahinić, Admir Bijedić, Pero Macan (od 46' Đuro Trković), Antun Šmanjak, Tomislav Grubešić, Borna Tikvica, Pero Ševo
Trener: Admir Bijedić

Croatia: Marko Grgurević, Pero Miletić (od 46' Kristijan Čižek), Nino Njire (od 67' Kristijan Ređepaj), Boženko Bender, Ivica Stipišić, Tomislav Marinović, Mario Mostina, Dominik Žarak (od 78' Nikša Milković), Mateo Vodopić (od 73' Pero Njire), Vlaho Grbešić, Antonio Šandrk
Trener: Ivica Zadro/p>

Suci: Luka Liković, Mato Bajurin, Nikša Dominiković

Strijelci: 0:1 Mateo Vodopić - 56'