Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 11.05.2015

Croatia - Slaven 1:2

U predzadnjem kolu Slaven je u Gabrilima slavio protiv domaće Croatie i osigurao naslov prvaka kolo prije kraja! Uz veliku podršku svojih navijača, Slaven je uspio izboriti vrijednu pobjedu, tako da se sljedeće nedjelje može mirno prirediti veliko slavlje na Grudi, koje će sigurno smo biti uokvireno i još jednom pobjedom, onako za kraj. Malo nam je kasnio zapisnik, pa kasni izvještaj, ali zato uživajte u velikom broju slika.

Slaven je slabo krenuo u utakmicu, bez agresivnosti, dok su domaćini od prve minute pritisnuli i bili bolji u svakom pogledu. Svoju premoć su brzo i iskoristili, već u 10. minuti su poveli 1:0, u akciji preko lijeve strane, nakon ubačaja na prvu stativu, sam se našao Matana i lako loptu pospremio u gol Kapetanića. Ni nakon toga se Slaven nije trgnuo, Croatia je i dalje lakše dolazila do lopte, ali se prema kraju poluvremena stanje ipak popravilo. Očito je bilo da su domaći krenuli otpočetka agresivno, da učine koliko god mogu dok imaju snage, a kasnije se omjer snaga na terenu izjednačavao, pa je i Slaven dolazio pred gol Obradovića. Bila su tu dva slobodna udarca, i jedan lijepi pokušaj Šandrka koji je završio pored gola.

Drugo poluvrijeme, druga slika. Odmah je Slaven napao i u prvom napadu nakon ubačaja s desne strane, loše je reagirao golman domaćih, ispala mu je lopta, Tikvica je to popratio i loptu gurnuo u mrežu za izjednačenje. Dalje je utakmica imala samo jedan smjer, domaći su teško dolazili pred Slavenov šesnaesterac, a Slaven je stvarao prilike i uz malo više koncentracije je mogao i konkretizirati napade. U jednom napadu u 73. minuti je lopta pogodila u ruku domaćeg braniča, što je jasno bio penal, nitko se nije bunio, a egzekutor je bio Antonio Čupić. I dalje je Slaven diktirao tempo i stvarao prilike, ali se više rezultat nije mijenjao. Nije ni trebao, dovoljno za osiguranje pobjede i prvog mjesta.

Unatoč malo lošijoj igri u prvom poluvremenu, i nedostatku Iva Kovačevića, glavnog strijelca u zadnjih nekoliko utakmica, Slaven je izborio pobjedu i dokazao da ima ekipu za veće rezultate, želimo im da to i ostvare!

Kolo prije kraja Slaven ima 16 pobjeda, ima jednu neriješenu i 4 poraza. Ima i 5 bodova prednosti ispred Maestrala, što znači samo jednu stvar - mi smo prvaci! U nedjelju protiv Žrnova se očekuje velika fešta, priprema se svašta nešto, sigurno će vrijediti doć na Grudu, pa neka nitko to ne propusti!

Tablica nakon 21 kola: 1. Slaven ima 49 bodova, 2. Maestral 44, 3. Dubrovnik 1919 35, 4. Grk 35, 5. Konavljanin 33, 6. Gusar 32, 7. Metković 31, 8. Orebić 26, 9. Croatia 25, 10. Hajduk 1932 22, 10. Župa dubrovačka 22 i 12. Žrnovo 5. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gabrili, 10.05.2015.

Croatia - Slaven 1:2 (1:0)

Croatia: Domagoj Obradović, Pero Miletić, Nino Njire, Miro Tomašić, Ivica Stipišić (od 81' Daud Pupo), Tomislav Marinović, Dominik Žarak, Kristijan Ređepaj (od 56' Nikša Milković), Petar Matana, Tomislav Storelli, Pero Njire
Trener: Ivica Zadro

Slaven: Pero Kapetanić (od 84' Dominik Miljak), Mario Blažić (od 46' Antonio Čupić), Karlo Pali, Vlatko Bobanović, Toni Mostahinić, Stijepo Korić, Antun Astić (od 77' Baldo Perak), Antonio Šandrk (od 83' Željko Batista), Antun Macan (od 46' Kristijan Grkeš), Tomislav Grubešić, Borna Tikvica
Trener: Admir Bijedić

Suci: Robert Hausvička, Željko Andričić, Mate Obšivač

Strijelci: 1:0 Petar Matana - 10', 1:1 Borna Tikvica - 46', 1:2 Antonio Čupić - 73' (11m)