Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 04.05.2015

Slaven - Orebić 3:0

Slaven je na Gnjilama upisao nova tri boda, i približio se još više osvajanju prvog mjesta. Praktički, Slaven je prvak, iako matematički još uvijek postoji kombinacija po kojoj to ne mora na kraju tako biti. Poražen je Orebić sa velikih 3:0. Navijači su se dobro potrudili, pa su ovaj put došli u velikom broju podržati svoj klub, a i običnih gledatelja je bilo puno, sigurno je i lijepo vrijeme imalo svoju ulogu. Svi oni skupa su nagrađeni na najljepši mogući način - pobjedom!

Krenimo otpočetka, iako početak i nije izgledao baš najbolje. Prvu priliku su imali gosti već u 5. minuti, napadač Orebića je izašao sam ispred Kapetanića, ali je promašio cijeli gol, na čuđenje svih. Uglavnom je pritisak bio na gostima, Slaven je pokušavao doći do gola, ali je bilo previše grešaka u igri, falilo je tečnosti, kombinatorike, pa iako je Slaven bio premoćniji, nije zabilježio ni jedan udarac u gol. Gosti su za to vrijeme pokušavali kontrama, i stvarali neprilike, ali na sreću ni oni nisu bili konkretni. I to je tako trajalo do 40. minute, a onda je danas odlično raspoloženi Tikvica ušao u šesnaesterac, odigrao povratnu loptu, a Antonio Šandrk je lijepo pospremio u mrežu golmana Orebića za vodstvo 1:0. Taj gol je valjda bio ključan za nastavak igre, pa je Slaven do kraja poluvremena imao još jednu priliku, ali se na odmor pošlo sa rezultatom 1:0.

Drugo poluvrijeme se nastavilo kako je prvo završilo, Slaven je napadao, a Orebić pokušavao nešto iz kontri. Svoju priliku su prvi iskoristili igrači Slavena, točnije Ivo Kovačević, koji je u 50. minuti nakon nabačaja Šandrka sa desne strane dočekao loptu na drugoj stativi i pogodio za 2:0. Nakon 10 minuta, opet Kovačević zabija, ovaj put asistent je bio Antun Macan. Mogao se Ivo još više proslaviti do kraja, našao se u još jedno 3-4 dobre prilike, ali ih nije iskoristio. Nakon zabijena dva gola, nitko mu ništa neće zamjeriti. Gosti su pokušavali iz kontra, a najbliže golu su bili kad je jedan fino naciljan i odmjeren udarac Kapetanić lijepom paradom odbio u stativu. I Slaven je imao svoje stative, čak dvije, za drugu nam je posebno žao jer je to bila bomba Grubešića sa 20-ak metara, bio bi prelijep gol.

Novi uspjeh se slavio dugo, igrač i navijači zajedno, prvo na grudskoj ulici, a onda se slavlje preselilo tradicionalno u caffe bar Pergola, valjda je takav sponzorski ugovor.

Znači, da rezimiramo, Slavenu je ovo 15. pobjeda, ima jednu neriješenu i 4 poraza. Do kraja su dva kola, prvo idemo u Gabrile, što je jako blizu, pa će sigurno biti i dosta gruđana na utakmici, a u zadnjem kolu nam dolazi posljednje Žrnovo, što, budimo realni znači sigurna tri boda. Sa ta tri boda, i ona matematika sa početka članka je zadovoljena, jer Maestral ima 5 bodova manje i teško da može prestić Slavena.

Tablica nakon 20 kola: 1. Slaven ima 46 bodova, 2. Maestral 41, 3. Grk 35, 4. Konavljanin 32 (-1), 5. Dubrovnik 1919 29 (-1), 6. Gusar 29, 7. Metković 28 (-1), 8. Orebić 26, 9. Croatia 25, 10. Župa dubrovačka 21 (-1), 11. Hajduk 1932 19 i 12. Žrnovo 5. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 03.05.2015.

Slaven - Orebić 3:0 (1:0)

Slaven: Pero Kapetanić (od 81' Dominik Miljak), Mario Blažić (od 46' Antun Astić), Karlo Pali, Antun Macan (od 81' Željko Batista), Toni Mostahinić, Stijepo Korić, Vlatko Bobanović, Tomislav Grubešić, Borna Tikvica (od 75' Božo Čupić), Antonio Šandrk, Ivo Kovačević (od 70' Baldo Perak)
Trener: Admir Bijedić

Orebić: Kristijan Čović, Ivo Tevšić, Ivan Antunović, Alen Stanišić, Darijo Mrgudić, Ivan Roso, Ivan Kordić (od 33' Hrvoje Rikalo), Mate Selak, Marin Bakota, Mateo Vodopić, Josip Nogalo
Trener: Zoran Slišković

Suci: Neven Tomičić, Frano Palfi, Nikša Dominković

Strijelci: 1:0 Antonio Šandrk - 40', 2:0 Ivo Kovačević - 50', 3:0 Ivo Kovačević - 60'