Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 23.03.2015

Slaven - Grk 1:0

Prvi bodovi u proljetnom dijelu prvenstva su došli sa proljećem, što ima smisla. Minimalna, ali zaslužena pobjeda protiv dobrih gostiju iz Potomja došla je po teškim uvjetima, a pogotovo je teško bilo u drugom poluvremenu kad je kiša pojačala. Ipak, to nije omelo domaće igrače da spreme nova tri boda na svoj konto.

U prvom poluvremenu su Slaven nametnuo sa svojom igrom, tako da su gosti rijetko prelazili u domaću polovicu. Iz prvih 45 minuta vrijedi izdvojiti dvije prilike, kad nakon dobrog centaršuta Toni Mostahinić nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom, i nakon toga, kad je u solo prodoru Antonio Čupić prošao u šesnaesterac i pogodio Kovačevića u glavu, ali je lopta pošla preko gola. Gosti su u prvom poluvremenu uspjeli dobiti crveni karton. Nakon što je Korić oborio protivničkog napadača na centru i za to dobio žuti karton, Grkov branič Ivo Mustapić je zaključio da ipak treba još nešto reći sucu, a to se sucu nije nimalo svidjelo, pa je Mustapić morao u svlačionicu.

U drugom poluvremenu je kiša dodatno pojačala i nastavila je padati cijelo vrijeme, pa se po tako teškim uvjetima prednost igrača više i nije osjetila. Otprilike slična igra kao u prvom poluvremenu je obilježila i drugo poluvrijeme, barem do 54' minute kad je Ivo Kovačević lijepo naciljao, a golman gostiju ipak loše reagirao, pa je loptu samo usporio, ali ne i spriječio da uđe u gol. Gosti su se malo i oslobodili, pa su u svojim izletima na domaću polovicu, uglavnom iz kontri i polukontri, natjerali Kapetanića na dvije lijepe intervencije. Iako je bilo do kraja nekoliko prilika na obje strane, rezultat se do kraja nije mijenjao.

Nakon 14. kola Slaven je i dalje vodeći, a tablica je sad: 1. Slaven ima 34 boda, 2. Maestral 29, 3. Grk 26, 4. Konavljanin 25, 5. Dubrovnik 1919 20, 6. Metković 20, 7. Gusar 19, 8. Orebić 19, 9. Croatia 17, 10. Župa Dubrovačka 14, 11. Hajduk 1932 12 i 12. Žrnovo 4. U nedjelju u 16h lokalni derbi, gostujemo na Šupjaci, pa očekujemo veliki broj domaćih navijača. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 22.03.2015.

Slaven - Grk 1:0 (0:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Mario Blažić, Karlo Pali, Vlatko Bobanović, Toni Mostahinić, Stijepo Korić, Antonio Šandrk (od 75' Kristijan Grkeš), Antun Macan, Ivo Kovačević (od 69' Božo Čupić), Tomislav Grubešić, Antonio Čupić (od 85' Željko Batista)
Trener: Admir Bijedić

Grk: Ivan Utorac, Ivan Šutalo, Ivo Mustapić, Milan MIhaljević, Roko Radović, Sandro Salacan, Antonio Ivanković, Dario Grljušić (od 60' Marko Šanje), Dario Matić (od 46' Marko Utovac), Ivan Šanje (od 68' Mario Ivanković), Ivan Batinović(od 46' Stjepan Šešelj)
Trener: Božo Daničić

Suci: Željko Andričić, Bato Bajurin, Renato Lacić

Strijelci: 1:0 Ivo Kovačević - 54'

Crveni kartoni: Ivo Mustapić (Grk) u 38'