Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.11.2014

Slaven - Gusar 3:1

Teže nego se očekivalo, Slaven je došao i do osme pobjede iz osam utakmica. Iako smo prošli put napisali kako takav rezultat nije zabilježen, izgleda da ta informacija ipak nije bila točna. Naime, malo detaljnijom analizom rezultata iz povijesti, ispostavilo se da je današnjom pobjedom izjednačen najbolji start sezone, sad ne znamo koje. A pobjeda, iako potpuno zaslužena, je došla tek na samom kraju utakmice.

Dobro se krenulo u utakmicu, ali ipak ne onako furiozno kako smo navikli. Vjerojatno je tome razlog što su danas falili neki igrači, uz Nika Bratoša, zbog ozljeda su izostali Tomislav Grubešić i Borna Tikvica, tako da je sredina bila nedorečena. Ipak, i uz te poteškoće Slaven je dominirao, često bio pred šesnaestercom gostiju iz Komina, a i u njemu. Najbolja prilika se dogodila u 20. minuti kad je iz slobodnog udarca Ivan Pulić pucao, preko živog zida, ali je lopta završila na gredi. U sljedećoj minuti slična situacija na drugoj strani, slobodni udarac za goste. Pucao je Ivan Medak, lopta je pogodila nekoga u živom zidu i promijenila smjer, zavarala Čirjaka, koji je loptu samo ispratio pogledom u mrežu. Vodstvo Gusara nije puno omelo domaće, ali i dalje nije bilo konkretne opasnosti za gol gostiju.

U drugoj mintui drugog poluvremena jedna dvojbena situacija, Bijedić je pao u šesnaestercu, kontakta je bilo, ali Hausvička nije smatrao da je to situacija za penal. Nakon desetak minuta i gosti su tražili penal, ali ništa od toga. U tom startu je gostujući igrač i ozlijeđen, pa je morala dolaziti i hitna, te je odveden u bolnicu. Napadi Slavena su se nastavili, pa je napokon i ta inicijativa u 74. minuti urodila plodom. Nakon lijepog centaršuta, na drugoj stativi je još ljepše skočio Bijedić i poravnao rezultat. Nakon gola, prilike se su se samo redale, ali lopta nikako nije htjela u mrežu. U 88. minuti su gosti imali jedinu pravu priliku na utakmici, u situaciji 2 na 1, lopta je završila visoko preko gola. A onda kreće preokret u režiji Antonia Šandrka. U sudačkoj nadoknadi, koja je bila duga zbog intervencije hitne pomoći, prvo je idelano ubacio loptu pred gol, koju je izvrsno poklopio Bijedić i pogodio za 2:1, a samo tri minute kasnije, nakon greške golmana, pospremio je loptu u gol, i zapečatio još jednu pobjedu.

Na kraju je brojna publika dugim pljeskom zasluženo čestitala igračima, a oni su im se zahvalili na isti način. Iza utakmice, za igrače i upravu je pripremljena i večera u Domu Kulture na Grudi. Zaslužili su to, a i više, ove sezone.

Slaven ostaje na prvom mjestu na tablici sa 24 boda, drugi je Grk sa 17, a slijede Konavljanin sa 16, Orebić sa 15, Maestral i Metković sa 13 itd. Sljedeće nedjelje idemo u Orebić, gdje nas čeka dobar domaćin i teška utakmica. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 02.11.2014.

Slaven - Gusar 3:1 (0:1)

Gledatelja: 300-tinjak

Slaven: Mate Čirjak, Đuro Trković (od 46' Ivo Mostahinić), Karlo Pali, Ivan Pulić, Toni Mostahinić, Admir Bijedić (od 90+4 Cvijeto Deranja), Stijepo Korić, Antun Macan, Damir Hodžić, Antonio Čupić (od 72' Antonio Šandrk), Ivo Kovačević (od 46' Josip Papić)
Trener: Josip Papić

Gusar: Zvonimir Ivanković, Stanko Vlahović, Josip Parmać, Goran Vuglovečki, Nikola Medak, Valentin Zovko (od 90' Domagoj Medak), Ivan Medak, Nikola Oršulić (od 82' Lovre Šuman), Patrik Medak (od 46' Ivan Žderić), Tonći Simon (od 57' Domagoj Jerković), Darko Dodig
Trener: Andrej Žderić

Suci: Robert Hausvička, Mato Bajurin, Frano Vilović

Stijelci: 0:1 Ivan Medak - 21', 1:1 Admir Bijedić - 74', 2:1 Admir Bijedić - 90+3', 3:1 Antonio Šandrk - 90+7'