Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.10.2014

Slaven - Metković 3:2

Nevjerojatan niz Slavena se nastavlja, u šest utakmica su domaći igrači zabilježili svih šesta pobjeda. Jučer je na Gnjilama gostovao do sad najbolji protivnik, ONK Metković, a utakmica je imala dramatičnu završnicu. Igra Slavena je oscilirala tijekom cijele utakmice, a gosti su znali iskoristiti periode konfuzije i nemoći. Ipak, upornost domaćina se na kraju isplatila, i u sudačkoj nadoknadi su ipak sva tri boda ostala doma.

Od samog početka se krenulo jako dobro, sa stalnim napadima, gosti se nisu mogli izvuć iz svog šesnaesterca, a jednom napadu u 9. minuti je u istom tom šesnaestercu prvo oboren Tikvica, a sudac nije dosudio najstrožu kaznu, iako je opće mišljenje da je penal bio "ko suza", a u nastavku akcije Bijedić je pokupio loptu i na korner liniji ga je oborio isti igrač koji je oborio i Tikvicu samo par trenutaka prije, i ovaj put nije bilo dvojbe. Isti igrač je izveo udarac, poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu i donio željeno rano vodstvo. Nakon toga su se redale akcije i prilike, bila je i još jedna sporna situacija za penal, ali je ipak ritam domaći popustio nakon dvadesetka minuta, pa su gosti preuzeli igru. I u 31. minuti nakon akcije koja i nije ispočetka obećavala puno, uspjeli izjednačiti.

U nastavak se opet krenulo dobro, napadački, kao i na početku utakmice. Brzo je došao i rezultat te inicijative, opet su Bijedić i Tikvica bili glavni akteri, prvi je probio obranu i sa korner linije odigrao povratnu loptu, na drugoj stativi je sam dočekao Tikvica i donio novo vodstvo. Kao i u prvom poluvremenu, opet je nakon petnaest-dvadeset minuta pala igra, gosti su preuzeli igru, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Mati Čirjaku. Minutu prije kraja iz jedne pogrešne sudačke odluke, nakon nabačaja i nesporazuma obrane Slavena Šiljeg poravnava rezultat. I kad su se gosti ponadali da je to kraj, Slaven je opet bio onaj furiozni, i u sljedeće dvije minute je stvorio tri prilike, a nakon udarca sa šesnaest metara lopta je pogodila igrača gostiju u ruku, i tu za nikoga nije bilo dvojbe, joše jedan penal, kojeg je Pulić pretvorio u gol, i donio pobjedu - 3:2.

Dobra posjećenost je ohrabrujuća, konačno su rezultati Slaven počeli dovoditi publiku, pa je tako i navijanje postalo uobičajeno, a to svakako pomaže igračima, i što je najvažnije lijepo je vidjeti podršku. Uz Bijedića i Tikvicu, koji su ove sezone glavni pokretači, odličnu partiju je jučer pružio neumorni Tomislav Grubešić, kojeg je bilo svukuda po terenu, u obrani je iznosio loptu, u napadu pucao, a u sredini je vrijedno radio uz Macana.

S obzirom na rezultat, naravno da je Slaven i dalje prvi sa 18 bodova, a ostatak ljestvice bio bio ovakav: 2. Maestral sa 13, 3. Grk sa 11, 4. Konavljanin sa 10, 5. Metković sa 10 itd. U sljedeću nedjelju smo gosti u Župi, dobra prilika da se dođe pogledat i navijat, a nadamo se i odnijet koji bod. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 19.10.2014.

Slaven - Metković 3:2 (1:1)

Gledatelja: 150-ak

Slaven: Mate Čirjak, Đuro Trković (od 68' Josip Papić), Karlo Pali, Ivan Pulić, Toni Mostahinić, Admir Bijedić (od 86' Kristijan Grkeš), Tomislav Grubešić, Antun Macan, Ivo Kovačević (od 46' Stijepo Korić), Antonio Šandrk (od 56' Ivan Škoda), Borna Tikvica
Trener: Josip Papić

Metković: Ivica Jerković, Tomislav Plećaš, Josip Boras, Tomislav Miletić, Josip Plećaš, Luka Borovac, Krešimir Kahanek, Josip Mioč (od 70' Stipan Marević), Marin Suton, Josip Šiljeg, Nedo Ereš
Trener: Jozo Veraja

Suci: Tomislav Haban, Mato Kalafatović, Frano Palfi

Stijelci: 1:0 Admir Bijedić - 9' (11m), 1:1 Josip Šiljeg - 31, 2:1 Borna Tikvica - 54', 2:2 Josip Šiljeg - 89', 3:2 Ivan Pulić - 90 (11m)