Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 01.04.2014

Ekskluzivno: Gruda postaje jednosmjerna ulica

Kako doznajemo iz izvora bliskih redakciji gruda.org, glavna grudska ulica od 15.04.2014. postaje jednosmjerna ulica sa parking mjestima za automobile sa jedne i druge strane puta. Dakle nova regulacija prometa pro Grude odvijat će se tako da će skretanja na Grudu (znači od Mišića do Macana, i od Vidaka do Bratoša) ostati dvosmjerna ulica, od Macana do vinarije također ostaje dvosmjerna ulica. Nadalje, od caffe bara Mirakul pa sve do fontane cesta će bit jednosmjerna i to u pravcu kretanja zapad – istok, i s oba dvije strane glavne ceste će biti parkirna mjesta. Pripremili smo i grafički prikaz da bolje steknete dojam o novoj regulaciji. Prenosimo što nam je rekao naš sugovornik (identitet djelomično poznat redakciji).

"Pa, kao što i sami znate jedna od najvećih boljki Grude je nedostatak parkirnih mjesta. Dugo smo razmišljali kako riješiti ovaj gorući problem, čak smo otkupili parcelu u konavoskom polju odmah ispod Pema, jedno 500 metara od glavnog Grudskog puta, ali smo odustali od tog nauma, zbog nemogućnosti otkupa pristupnog puta toj parceli. Shodno tome uvidjeli smo da je jedino moguće rješenje napraviti jednosmjernu ulicu pro Grude, sa parkirnim mjestima s jedne i druge strane puta. Svjesni smo da se ovim gube pješačke staze, ali ruku na srce, kad ste vidjeli koga s Grude da pješači, rijetko kad, a i ono malo ljudi što pješači će moći uzeti taksi koji će ih odvesti do potrebne lokacije po veoma povoljnoj cijeni..."

Kako doznajemo, originalna ideja je bila da jednosmjerna cesta bude sve do Koraćeve ulice, ali se Koraćeva ulica zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa nije mogla prilagoditi za potrebene ove prometne regulacije.

Naš izvor je još toga napričo poprilično puno, ne bi sve stalo ođe ali da mi istaknemo najbitnije. Dakle, od 15.04.2014. ćemo imati i taksije u ponudi, taksi stajalište će biti preko puta caffe bara "Mirakul", a đir taksijem pro Grude će iznositi 5 kn + pdv po osobi (bez starta). Koncesije za taksije će se raspisati naknadno, a za sad će vrijediti koncesija konavoskih taksista koji inače dežuraju na aerodromu.

Gruda.org pozdravlja ovu hvale vrijednu inicijativu i veseli se novoj prometnoj regulaciji na Grudi. Zanima nas što vi, naši čitatelji mislite od ovome, kakva su vaša razmišljanja?