Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.03.2014

Slaven - Župa 1:3

Počeo je proljetni dio županijske lige, iako jučerašnji dan i nije bio baš proljetni. Kišom natopljen teren koji je nakon subotnje utakmice Konavljanina izgledao više kao oranica, nikako nije bio za igru, i nikome nije jasno zašto utakmica nije odgođena, pogotovo zato što se još dvije utakmice iste lige odgođene (Dubrovnik i Croatia), upravo iz tog razloga.

Kako bilo, utakmica se i u takvim uvjetima ipak odigrala, a na kraju je na veliku žalost domaćih, rezultat negativan. Koliko god je dobro počeo jesenski dio, toliko je loše počeo proljetni, naravno s istim protivnikom. U teškoj utakmici, s puno prekršaja (najviše zbog teškog terena), gosti iz Župe su se bolje snašli, i uz ipak značajnu pomoć domaćih igrača, odnijeli sva tri boda.

Iako su svi golovi pali u prvom poluvremenu, tijekom cijele utakmice je bilo zanimljivosti. Ali, krenimo otpočetka, u 14. minuti se tresao okvir gola Župe, prvo je iz lijepog odarca prečku pogodio Niko Bratoš, a odbijenu loptu je na drugoj strani dočekao Antonio Mušić, i pogodio suprotnu stativu. U sljedećem napadu Župe, jednu visoku loptu je Slavenova obrana spustila točno ispred Žustre, koji preciznim udarcem gađa gornji lijevi kut gola nemoćnog Mate Čirjaka.

Već u 23. minuti je ponovo Žustra u akciji, prošetao se kroz trojicu Slavenovih obrambenih igrača, i lijepo pogodio suprotni kut za povećanje vodstva na 0:2. Domaći se nisu predali, nego su i dalje pokušavali doć do gola, i to je pošlo za nogom Stijepu Njiri, koji je iz slobodnjaka sa nekih 20-ak metara iskosa, kroz šumu nogu pogodio sa smanjenje na 1:2. Kad je već počelo izgledati bolje za Slaven, u 40. minuti Nermin Elezović je u pokušaju da spriječi novi pogodak Župe, igrao rukom pre dvojim golom, i za taj potez je kažnjen crvenim kartonom (drugi žuti), a iz penala je siguran bio Matej Nađ.

Iako sa igračem manje, u drugom poluvremenu Slaven nije igrao ništa lošije nego u prvom poluvremenu, za što je sigurno zaslužan i težak teren. U više navrata se dolazilo u prilike, ali je jučer realizacija bila lošija strana. I Župljani su imali svoje prilke, ali se nisu snalazili tako dobro kao u prvom poluvremenu. Novi šok za domaće je uslijedio u 73. minuti kad je isključen još jedan igrač, Dubravno Zrilić, pa je zadnjih 20 minuta salven igrao sa čak sva igrača manje, i u tom periodu je stvorio i najbolje šanse ali nije bilo sreće, jer je lopta dva puta prošla sve i ostala na samoj crti gola u blatu.

Gruda, 02.03.2014.

Slaven - Župa dubrovačka 1:3 (1:3)

Gledatelja: 50-ak

Slaven: Mate Čirjak, Nermin Elezović, Ivo Trković, Stijepo Korić (od 46' Antun Macan), Toni Mostahinić, Vlatko Bobanović, Niko Bratoš, Antonio Mušić, Ivo Kovačević (od 71' Đuro Trković), Stijepo Njire, Dubravko Zrilić
Trener: Josip Papić

Župa dubrovačka: Mateo Kristić, Božo Raguž, Denis Avdić (od 78' Mario Barišić), Mario Bartulović, Boženko Bender, Damir Žustra (od 62' Krešimir Zeko), Pero Ševo (od 26' Dominik Kružević), Velimir Kajba (od 88' Domagoj Prkut), Josip Vidić, Davor Prkačin, Matej Nađ (od 90' Marin Ivušić)
Trener: Ivica Karabogdan

Suci: Robert Hausvička, Neven Tomičić, Mate Obšivač

Strijelci: 0:1 Damir Žustra - 15', 0:2 Damir Žustra - 23', 1:2 Stijepo Njire - 30', 1:3 Matej Nađ - 40'