Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 23.12.2013

Mirisi Božića u Konavlima 2013.

Jučer su otpočeli još jedni Mirisi Božića u Konavlima, tradicionalna manifestacija u organizaciji udruge Agroturizam Konavle, a mi kao i obično kasnimo s najavom. Pošto je ove godine Gruda, recimo tako, glavni centar događanja, ipak se moramo posebno pozabaviti najavom, pa tako u Domu Kulture imamo čak dva događaja: 26.12. Konavoski zabavni kviz: "Božićna Konoteka" i 29.12. Festival zelene menestre i vina. A sad malo o samoj manifestaciji riječima organizatora.

Mirisi Božića u Konavlima su najbolja manifestacija u ruralnom turizmu Hrvatske, nositeljica Zlatne povelje nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Mirisi Božića u Konavlima pokrenuti su 2008. godine kao najveća kolenda u Hrvatskoj, te su u vrlo kratkom razdoblju postali prepoznatljivi kao turistički proizvod, a organizator je Agroturizam Konavle. Od 22. prosinca do 29. prosinca 2013. godine će biti organizirana šesta po redu tradicionalna manifestacija Mirisi Božića u Konavlima.

Prošle godine Mirise Božića je pohodilo oko pet tisuća posjetitelja i, kao i svake godine, sudjelovalo je oko sto izlagača. Promotorica manifestacije Mirisi Božića u Konavlima je hrvatska glumica Jelena Perčin.

Ruralni turizam, kao i sadržaj manifestacije Mirisi Božića u Konavlima, u najvećem dijelu počiva na tradiciji i kulturnom naslijeđu koje možete upoznati pohodeći manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima; najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu Hrvatske...

Više o manifestaciji i cijeli program pogledajte na službenoj web stranici.