Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 17.11.2013

Slaven - Croatia 1:0

U konavoskom derbiju Slaven je odnio pobjedu, i osvojio nova tri boda. Nakon malog niza rezultata koji nam baš i nisu išli u korist, velika važnost je stavljena na ovu utakmicu. Osim samog prestiža koji je standardan u dvobojima konavoskih klubova, Slavenu su tri boda bila od velikog značaja za ostanak pri vrhu tablice.

Iako se u utakmicu krenulo dobro i agresivno, do pravih prilika se nije lako dolazilo. U prvom poluvremenu je igra bila prilično izjednačena, s obje strane dosta truda ali i dobra igra u obrani, pa su mreže ostale netaknute.

Od samog početka drugog poluvremena igrači Slavena su krenuli agresivnije i općenito bolje. Ipak, najveću priliku su imali gosti u 60. minuti kad je Dominik Miljak odličnom intervencijom skrenuo izvrstan udarac prvo u prečku, a onda sa dva metra obranio udarac iz odbijene lopte. Veća angažiranost domaćina je dovela do više dolazaka pred gol Croatie, pa je tako iz jednog nabačaja sa strane u skoku lopta pogodila braniča Croatie u ruku unutar 16 metara, a siguran izvođač za Slaven je bio Toni Mostahinić. Od tog trenutka je sve još bolje izgledalo za domaće, više se prilika stvaralo, gosti više nisu ni jednom priprijetili, ali se unatoč velikom pritisku rezultat do kraja nije promijenio.

Gledatelji današnje utakmice moogu biti jako zadovoljni viđenim, pogotovo kad se uzme u obzir par zadnjih utakmica. Očito je bilo nekoliko pozitivnih pomaka u igri cijele ekipe, ali moramo posebno istaknuti današnje nastupe Antuna Macan koji je iznio prvo poluvrijeme, Tonija Mostahinića koji je odigrao jednu od najboljih utakmica do sad, i posebno Iva Kovačevića, povratnika u ekipu nakon teške ozljede. Uz njih, i trenerove dobre odluke su svakako koristile, pa je tako ulazak Redžića i Ivankovića u drugom poluvremenu donio dodatnu živost u igru.

S ovom pobjedom, nakon 10 kola Slaven zauzima 5. mjesto na tablici. Prvi je i dalje Jadran LP sa 24 boda, drugi je Orebić sa 15, treći i četvrti su Hajduk i Omladinac sa 14, a peti Slaven sa 13 bodova. Slijede Croatia, Metković i Maestral sa 12 bodova. Sljedeće kolo je teško gostovanje kod vodećeg Jadrana u Pločama.

Gruda, 17.11.2013.

Slaven - Croatia 1:0 (0:0)

Gledatelja: 100-tinjak

Slaven: Dominik Miljak, Nermin Elezović, Ivo Trković, Stijepo Korić, Toni Mostahinić, Ivo Čupić, Mario Blažić (od 66' Antonio Čupić), Đuro Trković (od 46' Jurica Ivanković), Antun Macan (od 86' Božo Čupić), Antonio Mušić (od 46' Miran Redžić), Ivo Kovačević
Trener: Josip Papić

Croatia: Domagoj Obradović, Vlaho Stanović, Pero Njire, Jurica Mandić (od 77' Pero Radelj), Ivica Stipišić (od 24' Ivica Obad), Tomislav Marinović, Mario Mostina, Slađenko Marić (od 79' Nino Njire), Josip Zadro (od 77' Luka Ilić), Nikša Milković (od 88' Antonio Tomić), Petar Matana
Trener: Ivica Zadro

Suci: Robert Hausvička, Maro Kristić, Nedjeljko Jeljenić

Strijelac: 1:0 Toni Mostahinić - 72' (11m)